Primăria Ploiești, în prag de faliment. Buget pentru salarii și vouchere, dar aproape zero pentru investiții

Primăria Ploiești, în prag de faliment. Buget pentru salarii și vouchere, dar aproape zero pentru investiții

Bugetul municipiului Ploieștiul a fost aprobat, marți, însă nu fără a exista dezbateri aprinse între aleșii locali.  Liberalii s-au abținut de la vot și au criticat noua variantă de buget propusă de social-democrați și de grupul ALDE. Cu toate acestea, proiectul bugetar a trecut cu votul aleșilor PSD + ALDE și PMP.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești a început cu o întârziere de aproape o oră și jumătate, timp în care social-democrații și grupul ALDE au făcut noi modificări pe proiectul de buget.

Din start trebuie spus că, în contextul unui buget de subzistență, catalogat de social-democrați ca fiind drept un buget falimentar. Cu mult mai mic față de anul trecut, sumele aferente investițiilor sunt aproape nesemnificative.

În special, propunerea de buget a vizat acoperirea cheltuielilor salariale, a sumelor necesare pentru voucherele de vacanță și pentru asigurarea normei de hrană până la finele anului, iar pentru restul cheltuielilor de funcționare sumele prevăzute ajung până la mijlocul lunii iulie – august, cel mult până în septembrie.

Inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor salariale, în timpul ședinței au fost propuse mai multe amendamente, care au vizat suplimentări de fonduri pentru Filarmonica Ploiești, Teatrul Toma Caragiu și SPFL.