Ploieștiul, fără concert de Revelion?! Negocieri intense pe împărțirea bugetului local

Ploieștiul, fără concert de Revelion?! Negocieri intense pe împărțirea bugetului local

Fără concert în centrul Ploieștiului de Revelion!  Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinarea de luni a figurat și un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local, care ar fi adus, printre altele, şi o alocare de 100.000 de lei pentru organizarea unui concert în noaptea trecerii dintre ani.

 

 Suma, necesară pentru închirierea scenei şi a instalaţiilor de sunet şi lumini şi pentru contractarea unor artişti, ar fi fost oricum mică faţă de cele din anii trecuţi, la ultimul Revelion spre exemplu numai pentru artişti fiind alocată valoarea de 100.000 de lei, separat de cea pentru scenă.

Proiectul de hotărâre a fost respins la vot de Consiliul Local, ceea ce înseamnă că, la cum arată bugetul Ploieştiului acum, nu sunt bani pentru un spectacol.

 

Unul dintre motivele pentru care proiectul nu a primit numărul necesar de voturi pentru a fi validat a fost acela că bugetul municipalității este unul de austeritate.

Ba mai mult, au existat consilieri care au reclamat faptul că Primăria Ploieşti are restanţe de 10 milioane de lei la creditele bancare, nu are lichidităţi suficiente pentru SGU şi TCE, dar vrea spectacole, dând de înţeles că nu vor vota o nouă rectificare de buget în acest sens.

 

Totuși, nu este exclus ca în urma unor negocieri politice să se pice de comun acord asupra modului în care or fi redistribuiții banii rămași în visteria orașului astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Astfel sunt șanse ca zilel următoare să fie convocată o nouă ședință extraordinară în care să se aloce suma solicitată de primarul Adrian Dobre pentru concertul dintre ani.

În cazul în care vor fi alocate fondurile necesare, nu rămâne decât ca municipalitatea să găsească artiști care să fie liberi de contract în acea perioadă.