Parcul Municipal Vest din Ploiești, supravegheat video

Parcul Municipal Vest din Ploiești, supravegheat video

Sistem de supraveghere video la Parcul Municipal Vest! Pentru început, sistemul este  prevăzut cu 11 camere mobile. Măsura a fost luată pentru descurajarea actelor de vandalism şi de tulburare a ordinii publice.

"Parcul Municipal Ploiești Vest este monitorizat video permanent. Primăria Municipiului Ploiești a amplasat un sistem video de monitorizare în locul de agrement amintit, ca o soluție avansată și modernă de securitate, Parcul Municipal Ploiești Vest fiind astfel monitorizat 24 de ore din 24, siguranța ploieștenilor, descurajarea actelor de vandalism și de tulburare a ordinii și liniștii publice fiind prioritare pentru municipalitate", a anunţat Primăria, într-un comunicat transmis vineri.

Sistemul de supraveghere include, în prezent, 11 camere video mobile, cu alimentare solară, dispozitivele respective fiind amplasate în zonele importante de acces pentru public, asigurând o rază vizuală amplă, mai arată administraţia locală.

Fluxul video din zonele monitorizate poate fi accesat în timp real, iar înregistrările video sunt stocate timp de 30 de zile, imaginile respective putând fi puse, la cerere, la dispoziția forțelor de ordine locale.

Programul de supraveghere video va fi extins în Parcul Municipal Ploiești Vest, administrația publică locală anunţând că doreşte, prin implementarea acestuia, să crească gradul de siguranță pentru cetățeni în spațiul public.