O nouă taxă la Ploiești! Sunt vizați cei fără contracte de salubritate

O nouă taxă la Ploiești! Sunt vizați cei fără contracte de salubritate

Ploieștenii, care până acum au profitat de serviciile operatorului de salubritate fără a avea contract, vor suporta o taxă specială! Decizia a fost luată luni de reprezentanții Consiliului Local Ploiești, în cadrul unei ședințe extraordinare. Potrivit Hotărârii, cei care nu au contract pentru salubritate vor fi nevoiți să plătească la impozit o taxă specială în cuantum de 12 lei/ persoană/ lună, față de 9,5 lei/persoană/lună cât este în prezent tariful pentru ridicarea gunoiului. În ceea ce privește persoanele juridice fără contract actul legislativ prevede ca acestea să plătească o taxă specială de salubritate în valoare de 519, 34 lei / lună.

Actul legislativ va intra în vigoare începând cu  luna octombrie, după ce Hotărârea va primi viza de legalitate de la Prefectura Prahova.

Potrivit reprezentanților municipalității, taxa specială de salubritate  se va aplica pentru numărul de persoane existent în baza de date a Serviciului Public de Finanțe Locale Ploiești, pentru persoanele care nu s-au prezentat să încheie contract de salubritate .

În cadrul ședinței, consilierul local Ștefan Dănescu a solicitat ca ploieștenii care nu au contract cu Rosal să nu mai primească ajutor social.

”Un astfel de amendament se va potrivi unei Hotărâri care stabilește ajutorul social”,  i-a răspuns președintele de ședință Sorin George Botez.

Deja autoritățile au o bază clară cu persoanele care nu au contract încheiat cu operatorul de salubritate! Potrivit reprezentanților la RASP Ploiești, în urma verificărilor s-a descoperit că aproximativ 60.000 de ploieșteni vor fi nevoiți să suporte această taxă.