Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Mădălina Lupea, mesaj după eliberarea din funcția de prefect al județului Prahova

Mădălina Lupea, mesaj după eliberarea din funcția de prefect al județului Prahova

Mădălina Lupea a fost demisă marți din funcția de prefect al județului Prahova printr-o decizie a Guvernului Orban. Decizia executivului are strict conotație politică, Mădălina Lupea fiind numită în funcție de Guvernul PSD.

Lupea a fost demisă alături de alţi 28 de prefecţi din ţară. Atribuţiile de prefect al judeţului prahova au fost preluate temporar de Emil Drăgănescu, subprefect, până ce guvernul va numi pe funţie noul prefect al Prahovei. Potrivit unor surse politice, Marian Fătu, în prezent director executiv Inspecţie Fiscală din cadrul  Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ploieşti, ar fi în cărţi pentru a preula şefia prefecturii.

”A fost o onoare pentru mine să îndeplinesc pe rând funcțiile de subprefect, subprefect cu atribuții de prefect și prefect. A fost o provocare în care am pus interesele cetățeanului și ale instituției pe primul loc, o experiență din care am învățat foarte multe, pentru că Instituția prefectului are competențe complexe.
Le mulțumesc colegilor din instituție care mi-au fost mereu alături și cu care am lucrat întotdeauna minunat, membrilor Colegiului prefectural, ai comitetului pentru situatii de urgență, seniorilor din Comitetul de dialog civic și membrilor Comitetului de dialog social și conducerii Consiliului Județean Prahova cu care am colaborat foarte bine mereu. Îi mulțumesc domnului subprefect Emil Drăgănescu care mi-a fost alături aproape trei ani.
Le mulțumesc domnilor primari din județ, cu care, indiferent de culoarea politică, am colaborat bine pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.
Totodată mulțumesc presei care a prezentat obiectiv activitatea mea și a instituției, în majoritatea cazurilor. Ușa mea le-a fost deschisă jurnaliștilor în permanență pentru că am considerat necesar să fiu transperentă și am avut încredere în dorința lor de a informa corect populația.
Astăzi, părăsesc această instituție și funcție, mândră că am putut reprezenta Guvernul României și interesele cetățenilor întotdeauna în spiritul legii. Îi urez noului prefect mult succes!”, a fost mesajul fostului prefect Mădălina Lupea.