Gaze pe Valea Slănicului. CJ Prahova vrea să contracteze un împrumut

Gaze pe Valea Slănicului. CJ Prahova vrea să contracteze un împrumut

Consiliul Judeţean Prahova intenționează să contracteze un împrumut în valoare de  25 milioane de lei. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a legislativului județean, atunci când pe ordinea de zi a figurat un proiect în acest sens.

Vicepreședintele executivului județean, Dumitru Tudone, a explicat faptul că este nevoie de acești bani pentru asigurarea fluxului de lichidităţi financiare în vederea finalizării rapide a lucrărilor  de alimentare cu gaze pe Valea Slănicului.

”Acest proiect l-am inițiat pentru a se asigura finanțarea și cash flow necesar implementării proiectului de alimentare cu gaze pe Valea Slănicului”, a susținut Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

De precizat faptul că reprezentanții PSD nu au participat la vot. Cu toate acestea proiectul a trecut cu majoritate de voturi.

Proiectul care prevede introducerea a aproximativ 300 km de reţea de gaze urmează să fie gata până la data de 31 decembrie 2023.

Realizarea investiţiei va duce la branşarea a peste 8000 de gospodării şi instituţii publice la reţeaua de gaze naturale.