FOTO Ploieștiul, pe drumul spre normalitate. Primarul Volosevici: Activitățile de înfrumusețare și îngrijire vor continua în municipiul nostru

FOTO Ploieștiul, pe drumul spre normalitate. Primarul Volosevici: Activitățile de înfrumusețare și îngrijire vor continua în municipiul nostru

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. derulează, în această perioadă, o serie de activități menite să curețe, înfrumusețeze și să întrețină parcurile, scuarurile, aliniamentele stradale și spațiile verzi dintre blocuri.

Astfel, în cursul acestei zile, s-au amplasat, pe domeniul public, 25 de ghivece mari și 5 ghivece mici, din lemn, confecționate de societatea amintită, în zona centrală a orașului și în Parcul “Regele Mihai I al României” (Sala Sporturilor). Ghivecele au rolul de a îmbunătăți aspectul urban și sunt ornate cu arbori ornamentali Thuja occidentalis Smaragd.

Totodată, luna aceasta, se desfășoară lucrări specifice sezonului de primăvară (cosit iarbă, pregătit teren pentru plantare, plantare material floricol, strâns și ridicat resturi vegetale, etc.) atât în parcurile din municipiu, cât și pe aliniamente

De asemenea, municipalitatea a stabilit și efectuarea unor activități de refacere a pistelor de biciclete, dar și de recondiționare a mobilierului urban.

Periodic, angajații societății intervin pentru igienizarea lacului din incinta Parcului Regele Mihai I al României”, dar și pentru salubrizarea și îngrijirea malurilor pârâului Dâmbu.

Recent, au demarat și lucrări de reamenajare a alveolelor și casetelor de pe aliniamentele străzilor municipiului Ploiești, acestea fiind decorate cu piatră naturală, care personalizează și delimitează estetic spațiile respective.

Activitățile de înfrumusețare și îngrijire vor continua în municipiul nostru. Vă asigur că verific, zilnic, modul în care acestea se desfășoară. Spațiile verzi sunt importante, mai ales în contextul unei așezări urbane aglomerate, așa cum este orașul nostru, prin îmbunătățirea calității aerului și a gradului de confort pentru cetățeni.

Am solicitat operatorului S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. asigurarea, într-un mod profesionist, a serviciilor de profil, prin introducerea unor elemente de decor noi și a unei perspective dinamice privind arhitectura peisagistică a orașului.  

Este important ca ploieștenii să se simtă bine în parcurile și zonele verzi din oraș, dar, totodată, trebuie să avem grijă și să menținem rezultatul acestui gen de lucrări, printr-un comportament procivic, civilizat” a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.

Galerie foto: