FOTO| O comună din Prahova, campioană în atragerea de fonduri guvernamentale și europene

FOTO| O comună din Prahova, campioană în atragerea de fonduri guvernamentale și europene

Patru ani. De atât a avut nevoie primarul PNL al comunei Berceni, Cosmina Pandele, pentru a reuși să schimbe imaginea localității care, cu toate că se află la doar câțiva kilometri de Ploiești, părea ca fiind uitată de lume.

Pe zi ce trece, comuna Berceni a reușit recupereze decalajul de dezvoltare pe care l-a avut mult timp față de celelalte localități din apropierea Ploieștiului precum Bucov, Blejoi, Aricești Rahtivani sau Păulești.

 

Edilul liberal, aflat la primul mandat se poate lăuda că, în patru ani, a reușit să atragă fonduri guvernamentale și europene în valoare de peste 20 milioane euro.

Nu mai puțin de 35 proiecte majore au fost semnate de primarul Cosmina Pandele la diferite instituții guvernamentale sau europene, acestea vizând infrastructura, serviciile medicale, utilitațile, dotarea cu echipamente, educația, sportul, cultele, etc.

Din valoarea totală a proiectelor depuse au fost contractați deja peste 14 milioane de euro, fonduri care sunt folosite la proiecte de anvergură aflate în derulare precum înființarea sistemului de canalizare în toate satele comunei, îmbunătățirea DJ139 cu pistă de biciclete și iluminat, aducțiune apă de la Paltinu, construire Complex Sportiv Berceni, construire grădiniță cu program prelungit și altele.

Vizibile sunt deja o multitudine de investiții făcute pe raza comunei Berceni, printre ele numărându-se reabilitările la școlile și grădinițele din comună, iluminatul public modern, internet gratuit în spațiile publice, locurile de joacă frecventate din ce în ce mai des de ploieșteni și terenurile multisport cu nocturnă.

          Prin viziunea și planurile de viitor ale actualului edil, cu toate aceste investiții, comuna Berceni se află într-o continuă dezvoltare și modernizare fiind desemnată de noi, comuna campioană în atragerea de fonduri externe, un exemplu pentru județul Prahova și de ce nu, un exemplu pentru România. 

Galerie FOTO: