Donald Constantin, concediat nelegal de la SGU Ploiești! CA-ul societății pierde războiul cu fostul director

Donald Constantin, concediat nelegal de la SGU Ploiești! CA-ul societății pierde războiul cu fostul director

Fostul director al SGU Ploiești, Donald Constantin, este pe cale să câștige războiul cu Consiliul de Administrație al societății deținute de municipalitate. 

Pe 1 august 2017, Consiliul de Administrație al SGU Ploiești decidea revocarea lui Donald Constantin din funcția de director general al societății.

Considerând decizia abuzivă, Donald Constantin a atacat-o în instanță. De altfel, însăși componența Consiliului de Administrație a devenit subiect de dosar la instanțe, aceasta fiind contestată de o persoană care a candidat, a fost pe loc eligibil, dar a fost “sărită” la numire în favoarea unora dintre actualii membri

 

Procesul intentat de Donald Constantin este pe final. Curtea de Apel a a respins, miercuri, apelul făcut de SGU Ploiești și de Consiliul Local Ploiești, la decizia instanței privind obligarea SGU la daune interese în cuantum de 84 .000 lei. 

Decizia Tribunalului Prahova:

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea avand ca obiect actiune in anulare a hotararii AGA nr.68/1.08.2017 formulata de reclamantul CONSTANTIN DONALD NICOLAE  (…) in contradictoriu cu paratii SERVICII GOSPODĂRIRE URBANĂ PLOIEŞTI SRL – PLOIEŞTI si MUNICIPIUL PLOIEŞTI PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEŞTI

Dispune anularea parţială a Hotărârii AGA nr.68/01.08.2017emisă de SGU Ploieşti cu privire la art. 2 -aprobarea,, Raportului privind situaţia SGU şi măsurile ce se impun., precum şi anularea parţială a Deciziei CA nr.97/2017 în ceea ce priveşte pct.29 litera c.

Admite în parte cererea reclamantei privind obligarea pârâtei SERVICII GOSPODĂRIRE URBANĂ PLOIEŞTI SRL, la plata daunelor interese, în sensul că obligă la daune interese în cuantum de 84 .000 lei aferente celor 12 luni de mandat, prelungit conform Actului Adiţional 2/07.06.2016.

Obligă pârâta SERVICII GOSPODĂRIRE URBANĂ PLOIEŞTI SRL la plata sumei în cuantum de 84.000 lei conform art 4.1.6 raporat la art 9.1.litera b din contractul de mandat prelungit prin Actul Adiţional 2/07.06.2016.

Obligă pârâtele în solidar la plata cătrereclamantă a sumei în cuantum de 3000 lei reprezentând onorariu avocat şi la plata sumei în cuantum de 50 lei reprezentând taxa judciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19.12.2018.