Direcția Juridic-Achiziții pusă la colț de viceprimarul Ganea! Edilul cere măsuri pentru deblocarea lucrărilor la centrul de radioterapie

Direcția Juridic-Achiziții pusă la colț de viceprimarul Ganea! Edilul cere măsuri pentru deblocarea lucrărilor la centrul de radioterapie

Viceprimarul Cristian Ganea a luat atitudine față de modul lent în care se desfășoară procedurile de achiziții publice.  Edilul a solicitat Direcției Juridice să accelereze procedurile, în special cu privire la licitația pentru dirigenția de șantier, aceasta fiind esențială pentru mai multe proiecte importante, inlusiv pentru investiţia pentru realizarea unui laborator de radioterapie oncologică.

Astfel, Ganea a  solicitat în mod vehement reprezentanţilor Direcţiei Juridic-Contencios, Achiziţii Publice din instituţie să grăbească procedurile pentru selectarea de noi diriginţi de şantier.

 „Am să rog Direcţia Juridic-Achiziţii să încerce să-şi tureze motoarele, pentru că avem mai mult de un an de zile de când stăm cu nişte caiete de sarcini, pentru dirigenţia lucrărilor din Ploieşti, pentru reparaţii drumuri... Cât Dumnezeu trebuie să aşteptăm să scoatem acel caiet de sarcini, să scoatem la licitaţie acest serviciu? Mai mult de un an şi jumătate? Chiar nu înţeleg, nu se poate face acest lucru? Degeaba o să se spună de primar sau de mine, dumneavoastră trebuie să faceţi acest lucru şi nu cred că v-am împiedicat, la fiecare şedinţă operativă avem aceleaşi discuţii. Îmi pare rău că am ajuns să-l citez pe domnul Prună (n.r. consilierul personal al primarului) cu «ziua cârtiţei», jumătate din problemă rămâne nerezolvată întotdeauna. Haideţi să încercăm să ne deşteptăm, măcar anul acesta”, a susținut viceprimarul Cristian Ganea.

Oficial, contractul pentru proiectare şi execuţie e în derulare, partea de proiectare a fost realizată, iar primarul Adrian Dobre declarase că lucrările propriu-zise pentru ridicarea clădirii care va găzdui laboratorul de radioterapie vor începe în acest an, imediat ce vremea va permite.