Deznodământ neașteptat în ședința de CL Ploiești pe tema preluării în patrimoniu a CET Brazi! Consilierul local George Botez: Îmi asum responsabilitatea proiectului privind preluarea CET-ului | VIDEO

Deznodământ neașteptat în ședința de CL Ploiești pe tema preluării în patrimoniu a CET Brazi! Consilierul local George Botez: Îmi asum responsabilitatea proiectului privind preluarea CET-ului | VIDEO

Așa cum era de așteptat, tensiunile au fost resimțite din plin  în ședința extraordinară a  Consiliului Local Ploiești în care s-a dezbătut proiectul de Hotărâre privind preluarea CET Brazi în patrimoniul municipalității. Cu toate acestea, deznodământul a fost unul neașteptat! în condițiile în care la început trecearea CET Brazi de la Consiliul Județean Prahova la Primăria Ploiești părea a fi doar o simplă formalitate, ținând cont că PSD și ALDE dețin majoritatea în legislativul ploieștean,  lucrurile nu au stat deloc așa.

Liberalii,  în frunte cu primarul Adrian  Dobre, au  încercat până în ultimul ceas să amâne sau să nu se realizeze transferul CET. În timpul şedinţei, șeful executivului ploieștean a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini, încercând să tergiverseze şi de această dată problema. Social democraţii l-au anunţat pe edil că sunt deschişi către orice proiect pentru termoficarea oraşului, dar că nu vor vota niciodată vreo majorare a tarifului gigacaloriei.


Într-un final, în urma mai multor amendamente, proiectul a fost adoptat cu voturile aleşilor PSD, ALDE şi PMP, însă cu precizarea că Hotărârea de Consiliu Local reprezintă doar o solicitare către Consiliul Județean Prahova privind transferul CET Brazi. Ba mai mult, în Hotărâre se precizează și mai multe condiții privind transferul pe care executivul județean trebuie să le accepte.

Astfel, CET Brazi va intra în patrimoniul municipalității doar dacă CJ Prahova va accepta condițiile impuse în Hotărea de Consiliu Local.

Secretarul Primăriei Ploiești, Lucian Diţu, a anunţat că proiectul nu are viză de legalitate, dar că aleşii pot vota oportunitatea, asumându-şi responsabilitatea pentru vot.

Astfel, consilierul local, avocatul George Botez, preşedintele de şedinţă,  şi-a asumat responsabilitatea din punct de vedere juridic, în situaţia în care secretarul municipalităţii a refuzat să dea viza de legalitate.

“Eu, George Botez, preşedinte de şedinţă, împreună cu colegii mei PSD-ALDE ne asumăm responsabilitatea pentru acest proiect. Ploieştenii au nevoie de căldură şi de apă caldă şi nu ne putem juca cu necesităţile lor. Voi contrasemna hotărârea în calitate de preşedinte de şedinţă şi de jurist, pentru că proiectul este perfect legal. Domnule primar, suntem alături de dumneavoastră în această problemă, vom vota orice propunere venită pentru a asigura ploieştenilor apa caldă şi căldura, dar NICIODATĂ nu vom aproba vreo majorare de tarif, nici măcar cu un leu!”, a afirmat George Botez, înainte de a supune la vor proiectul.

În plus, reprezentanții majorității PSD-ALDE au declarat că il vor susţine pe actualul edil, în speranţa că acesta va veni  cu o propunere clară, astfel încât ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.