CORONAVIRUS: Zece medici din Câmpina, Breaza și Mizil au demisionat

CORONAVIRUS: Zece medici din Câmpina, Breaza și Mizil au demisionat

Spitalele din România se confruntă cu fenomenul demisiilor în sistem.  Mai multe cadre medicale au demisionat în plină pandemie de coronavirus pentru că nu se simt protejați și se tem că-i vor infecta pe cei apropiați.

Prefectura Prahova a emis joi un comunicat de presă în care anunță faptul că   zece medici și-au depus demisia. Potrivit sursei citate, dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze. 

 

”Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, în privința demisiilor medicilor care își desfășoară activitatea la unitățile sanitare din județul nostru, vă aducem la cunoștință faptul că, până în prezent, au fost înregistrate zece astfel de cereri. Opt dintre ele au fost la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat unitate-suport pentru tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19, una a fost înaintată la Spitalul de Boli Pulmonare Breaza și una la Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia“ din Mizil. Dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze”, a precizat Prefectura Prahova.