Constructorul ”Podului de Lemn”, pus la punct de primarul Volosevici: Vom face o recepție așa cum trebuie să fie, una corectă

Constructorul ”Podului de Lemn”, pus la punct de primarul Volosevici: Vom face o recepție așa cum trebuie să fie, una corectă

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat luni faptul că au fost finalizate lucrările la noul pod care traversează calea ferată din apropierea Gării de Sud, în locul aşa-zisului "Pod de Lemn". Asta după ce termenele de finalizare fixate, în mai multe rânduri, au fost depăşite.

Totuși, recepția acestui obiectiv de investiții a fost amânată, din nou, deoarece, potrivit edilului, în urma verificărilor, acesta a descoperit că există mai multe lucrări care nu sunt conforme și i-a cerut constructorului să le remedieze.

Volosevici a ținut să precizeze că nu sunt problemele la structura de rezistență.

”Vom face o recepție așa cum trebuie să fie, una corectă. În contextul în care sunt anumite probleme. Nu sunt probleme de structură. Precizez acest lucru deoarece multă lume m-a întrebat. S-a dat un termen de punere în conformitate și de remediere a lucrărilor care sunt neconforme, vedem ce se întâmplă”, a anunțat primarul Andrei Volosevici.

Totodată, șeful executivului ploieștean a anunțat că finalizarea recepției investiției este programată pentru data de 11 ianuarie.

Într-o altă ordine de idei, primarul Andrei Volosevici a anunțat că au fost redeschise circulației o parte dintre podurile și pasarelele închise la sfârșitul anului 2020 din cauza problemelor pe care acestea le au la structura de rezistență, dar și că lucrările de reabilitare trebuie să înceapă în cel mai scurt timp.

”O parte dintre ele au fost deschise. Mulțumesc pe această cale domnului expert care a venit să le vizualizeze. S-a făcut un proves verbal, s-a intrat în Comisia de Circulație și s-a dat drumul pentru accesul pietonal. Totuși, sunt lucrări pe care trebuie să le facem foarte rapid. Vă dați seama că ultimul lucru pe care mi-l doresc este să nu se circule, însă singurul lucru pe care nu-l accept este să nu se circule în condiții de siguranță”, a mai susținut primarul Volosevici.