Consilierii PNL Ploiești anunță o nouă negociere cu Apa Nova

Consilierii PNL Ploiești anunță o nouă negociere cu Apa Nova

Prelungirea contractului cu Apa Nova pe zece ani, perioadă în care operatorul îşi asumă investiţii de 36,7 milioane de euro fără TVA, continuă să creeze tensiuni între consilierii PNL și primarul Andrei Volosevici. Proiectul s-a aflat din nou pe ordinea de zi, însă a fost respins și de această dată de aleșii locali. Unul dintre motive ar fi acela că proiectul are rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primărie. De altfel, aleșii locali s-au arătat deranjați și de faptul că prețul apei s-ar dubla. La dezbateri au participat și reprezentanții Veolia, compania-mamă a societății Apa Nova.

Dezbaterile pe tema prelungirii contractului cu Apa Nova au fost pline de ironii şi critici, în care primarul Andrei Volosevici a susţinut ideea prelungirii, punând accentul pe nevoia de realizare a acestor investiţii, iar colegii săi de partid de la PNL au fost principalii opozanţi.

Gheorghe Sârbu, consilier local PNL, i-a atras atenția lui Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, că Apa Nova a efectuat investiții doar la jumătate din ce și-a asumat la începutul contractului.

”Domnule președinte (n.r Mădălin Mihailovici) , vreau să vă reamintesc că în momentul în care ați semnat contractul între Apa Nova și Primăria Ploiești, v-ați asumat și v-ați angajat că faceți investiții de 27 milioane euro. Dumneavoastră, după patru ani, ați făcut un audit și ați scăzut la 14,5 milioane, deci la jumătate. Mulțumesc pentru ce ne-ați explicat aici”, a susținut Gheorghe Sârbu, consilier local PNL.

”Trebuie să înțeleagă și presa și invitații dumneavoastră că aceste investiții care s-au făcut la Ploiești, s-au făcut din tarif, din banii ploieștenilor. Și amortizarea investiției se face din tarif, din banii ploieștenilor. Ca să știe toată lumea, nu vine cineva să ne facă gratis investițiile”, a mai adăugat liberalul.

De altfel, în timpul dezbaterilor, a existat un schimb de replici dure între consilierul local Gheorghe Sârbu și primarul Andrei Volosevici pe tema modernizării cartierului Mitică Apostol, reprezentantul legislativului anunțând că vor fi găsite resursele financiare pentru a moderniza și acest cartier.

Viceprimarul Daniel Nicodim a anunțat că liberalii au votat împotriva proiectului deoarece acesta are rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primărie și că se va forma o nouă comisie care va negocia cu Apa Nova.

Urmăreşte mai multe știri pe pagina de Facebook „Deprahova.ro” !

”Apreciem în mod deosebit activitatea Apa Nova. Știm că dânșii sunt niște profesioniști. Nu au existat probleme de-a lungul anilor. Acest vot nu este împotriva societății. Acest vot este provocat de faptul că un contract atât de important, cu o prelungire pe o perioadă semnificativă de ani, cu sume atât de importante pentru comunitatea ploieșteană, trebuie să fie un contract care asupra căruia să nu planeze niciun fel de umbră cum ar fi acel raport nefavorabil de la Juridic. În acest sens, noi vom acționa cu celeritate pentru formarea unei noi comisii, care punctual, împreună cu reprezentanții Apa Nova să regleze situațiile puse în discuții pentru ca acest proiect să fie din nou supus Consiliului Local, într-o formă legală, cu aviz favorabil și cu obiecțiunile ridicate de colegii noștri negociate și rezolvate cu compania Apa Nova în interesul ploieștenilor. În ceea ce privește cartierul Mitică Apostol, grupul consilierilor PNL va identifica soluții pentru a realiza acea ministații de epurare necesară funcționării acelei canalizări și vom identifica surse bugetare și externe bugetului municipiului pentru rezolvarea problemelor acelor cetățeni, care sunt cetățeni din Ploiești și au aceleași drepturi ca și noi”, a susținut viceprimarul Daniel Nicodim.


Proiectul de hotărâre pentru prelungirea contractului cu Apa Nova a fost respins de Consiliul Local, după un vot covârşitor, la care un singur consilier, de la PSD, a votat favorabil.

Consilierii USRPLUS au întors-o ca la Ploiești. Au votat împotriva prelungirii contractului cu Apa Nova

Volosevici, reacție pe tema prelungirii contractului cu Apa Nova