Care este situația lucrărilor la Podul de Lemn din Ploiești | VIDEO

Care este situația lucrărilor la Podul de Lemn din Ploiești | VIDEO

Construirea  aşa-zisului” Pod de lemn” aflat în zona Gării de Sud din Ploieşti intră în linie dreaptă. Firma contractată de Primăria Ploieşti a semnat ieri contractul pentru preluarea materialelor necesare.

Acum urmează să înceapă asamblarea, în curtea furnizorului, la Câmpina, după care componentele vor fi aduse în Ploieşti, pe bucăţi mai mari, în această vară.

O comisie a Primăriei Ploiești, formată din primarul Adrian Dobre, viceprimarul Cristian Ganea și reprezentanți ai executivului ploieștean, a fost marți la Câmpina,în inspecție, pe șantier.

"Ieri am fost la Câmpina, unde s-a semnat un proces-verbal de custodie, pentru preluarea unor elemente necesare la noul pod peste calea ferată. Se va monta acolo, după care va fi transportat pe bucăţi la Ploieşti. În această vară va începe să se vadă ceva. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 28 de milioane de lei, sumă care include atât demolarea, realizată la finalul anului trecut, cât şi realizarea noului pod. Banii vor fi asiguraţi dintr-un credit bancar la dispoziţia Primăriei", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Aflat marţi în inspecţie, primarul Adrian Dobre  a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că asamblarea va începe la finalul lunii august.

"Lucrările pentru Podul de Lemn sunt în grafic. Ieri am verificat atât fabricarea componentelor din metal ale podului cât și situația din șantier, lucrările pentru piloni. Conform programului stabilit, la finalul lunii august, podul va fi pregătit pentru asamblare", a afirmat primarul.

Vezi mai jos declarația viceprimarului Cristian Ganea pe această temă.