Bunuri de la stadionul Ilie Oană scoase la vânzare de ViaInsolv! Viceprimarul Ganea:Nu vom sta cu mâinile în sân și nu vom căuta vinovați

Bunuri de la stadionul Ilie Oană scoase la vânzare de ViaInsolv! Viceprimarul Ganea:Nu vom sta cu mâinile în sân și nu vom căuta vinovați

Firma ViaInsolv, lichidatorul judiciar al FC Petrolul SA, firma patronată de Dan Capră,  a scos la vânzare prin licitaţie publică bunuri aflate în dotarea stadionului Ilie Oană din Ploieşti.

Printre altele se vând băncile de rezervă, instalaţia de sonorizare, canapelele, televizoarele şi aparatele de aer condiţionat din lojele stadionului, dar şi aparatura din sala de forţă sau dotările din vestiarelele stadionului. Vânzarea se va  face prin licitaţie, lichidatorul anunţând că deja valoarea bunurilor a fost diminuată cu 50%. Suma de la care va porni licitaţia este de 112.011 lei, fără TVA şi se doreşte vânzarea în bloc a tuturor bunurilor.

FC Petrolul SA, echipă finanţată la acea dată de fraţii Capră, avea la data intrării în insolvenţă datorii de aproximativ 40 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate (20,2 milioane lei) către bugetul de stat, respectiv către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova. Primăria Ploieşti avea de încasat 2,4 milioane lei, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, iar SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL, fosta Administrație a Domeniului Public Ploiești, figura în tabelul creditorilor cu o creanță de peste 1,6 milioane lei.

Fotbal Club Petrolul SA a intrat în faliment în iunie 2016.

Legat de acest subiect, viceprimarul Cristian Ganea a susținut că municipalitatea va face toate eforturile necesare pentru ca echipa orașului să nu aibă de suferit.

”Nu vom sta cu mâinile în sân și nu vom căuta vinovați. Vom aloca suma necesară și vom urma procedurile legale de achiziție a bunurilor respective astfel încât echipa Petrolul Ploiești să nu aibă de suferit și să își dispute meciurile în cele mai bune condiții. Am discutat cu conducerea CSM Ploiești, instituția care se ocupă de administrarea stadionului Ilie Oană, și i-am solicitat să demareze toate procedurile necesare pentru a nu se ajunge într-o situație pe care nu ne-o dorim”, ne -a declarat viceprimarul Cristian Ganea.