Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Este un prim pas pe care îl facem pentru ca Ploieștiul să înceapă colectarea selectivă

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Este un prim pas pe care îl facem pentru ca Ploieștiul să înceapă colectarea selectivă

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, de altfel și președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat luni prin intermediul paginii de Facebook faptul că executivul ploieștean vine  în sprijinul locuitorilor municipiului Ploiești pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Astfel, în cadrul unei ședințe extraordinare a legislativului județean a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost redirecționată suma de  1,5 milioane lei

”1,5 milioane de lei pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Ploiești pentru achiziționarea de module destinate colectării selective a deșeurilor la Ploiești, astfel încât, pe platformele gospodărești, gunoiul provenit din locuințele ploieștenilor să poată fi colectat pe fracții – hârtie, plastic, sticlă și deșeuri menajere.

Suntem cu toții datori să respectăm mediul în care trăim și să luăm măsuri pentru a-l proteja.

Astăzi, în cadrul ultimei ședințe ordinare din acest an a Consiliului Județean Prahova, am aprobat și un proiect de hotărâre care vine în sprijinul locuitorilor municipiului Ploiești pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Din redevența achitată de către operatorul Rosal Grup, am redirecționat suma de 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea de module destinate colectării selective a deșeurilor la Ploiești, astfel încât, pe platformele gospodărești, gunoiul provenit din locuințele noastre să poată fi colectat pe fracții – hârtie, plastic, sticlă și deșeuri menajere.

Cu banii alocați pot fi cumpărate 100 de ansambluri de module destinate colectării selective a deșeurilor reciclabile. Acestea sunt seturi de trei module supraterane ce se vor monta pe platforma betonată existentă deja în locațiile unde sunt amplasate containerele standard de colectare a deșeurilor.

Este un prim pas pe care îl facem pentru ca Ploieștiul să înceapă colectarea selectivă, iar fiecare dintre noi să ne educăm în a contribui la reciclarea deșeurilor din propriile noastre locuințe!”, a scris Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, pe pagina personală de Facebook.