Bani de la Ministerul Educaţiei pentru construirea unei noi grădinițe la Ploiești

Bani de la Ministerul Educaţiei pentru construirea unei noi grădinițe la Ploiești

Viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, a anunţat că municipalitatea va primi în acest an fonduri de la Guvern pentru construirea unei noi grădiniţe, în zona de nord a municipiului. Noua unitate de învăţământ va avea două grupe de copii şi va funcţiona cu program normal.

Edilul a susținut că Ministerul Educaţiei va susţine 98% din suma necesară, urmând ca bugetul local să suporte diferenţa. Valoarea proiectului e estimată la puţin peste 388.000 de lei, echivalentul a aproape 81.000 de euro.

Noua grădiniţă, care va primi numărul 41, va fi ridicată pe Aleea Laurilor, în zona de nord a municipiului, aproape de strada Cameliei, într-o zonă cu o densitate de populaţie ridicată, aproape de şcolile generale "Grigore Moisil" şi "Henri Berthelot".

"Am semnat în Comisia tehnică de avizare documentele necesare demarării lucrărilor pentru Grădiniţa cu program normal nr. 41 – Aleea Laurilor. Grădiniţa va avea două săli de grupă, cu câte 20 de copii in grupă. Ea va fi construită 98% din banii oferiţi de către Guvern şi numai 2% din contribuţia Consiliului Local. Este un pas important şi credem că ploieştenii se vor putea bucura de un imobil nou, curat, igienic şi la standarde europene. Ministerul a aprobat acest lucru, următorii paşi ţin de proiectare şi execuţie", a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, care a estimat că lucrările ar putea să se încheie într-un termen de maxim doi ani.