Autobuze electrice, stații de încărcare și internet gratuit, printre proiectele pentru care Primăria Ploiești vrea fonduri PNRR

Autobuze electrice, stații de încărcare și internet gratuit, printre proiectele pentru care Primăria Ploiești vrea fonduri PNRR

Consiliul Local Ploieşti a aprobat  participarea municipiului cu  şapte proiecte de investiții în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Investițiile vizează renovarea unor unităţi de învăţământ, achiziţia de autobuze, montarea de staţii de încărcare pentru autoturisme, amenajarea de piste de biciclete sau instalarea unui sistem de supraveghere video. În total, acestea ar putea aduce în municipiu peste 15,8 milioane de euro.

Primăria Ploiești pregătește şapte proiecte noi care să obțină finanțare prin programul PNRR. Obiectivele de investiții  vizează renovarea unor unităţi de învăţământ, achiziţia de autobuze electrice, montarea de staţii de încărcare pentru autoturisme, amenajarea de piste de biciclete sau instalarea unui sistem de supraveghere video. În total, acestea ar putea aduce în municipiu peste 15,8 milioane de euro.

 În ceea ce privește mijloacele de transport nepoluante, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale din Primăria Ploieşti, Daniel Soare, a anunțat că municipalitatea și-a propus să acceseze fonduri pentru 22 de autobuze electrice. Autorităţile doresc să mai cumpere 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă. Proiectul e estimat la aproape 10,7 milioane de euro fără TVA. Suplimentar, administraţia locală vrea să mai amplaseze 45 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice, prin acelaşi proiect. Această investiție este estimată la peste 1,1 milioane de euro, urmând să fie derulată la nivel centralizat de către Ministerul Dezvoltării. Cheltuielile eligibile ar urma să fie acoperite în totalitate din fonduri europene, urmând ca Primăria să contribuie doar pentru racordarea la reţeaua electrică.

 Întrebat dacă ploieștenii își vor putea încărca gratuit autoturismele electrice, Daniel Soare a anunțat că în prezent legislația nu este foarte clară, astfel că nu poate da un răspuns clar în acest sens.