Angajații TCE Ploiești amenință cu noi proteste!

Angajații TCE Ploiești amenință cu noi proteste din cauza problemelor financiare prin care societatea trece în acest moment. Doar discuțiile purtate vineri cu primarul Adrian Dobre și conducerea  SC Transport Călători Express SA au făcut ca transportul în comun să nu fie blocat.

Potrivit directorului TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, societaea se confruntă cu noi probleme financiare, asemenea altor structuri din subordinea executivului ploieștean.

Managerul Transport Călători Express  a susținut că societatea pe care o conduce are de primit sume importante de bani de la admistrația publică locală, sume fără de care TCE riscă să intre într-un nou colaps financiar.

”Avem de primit o sumă importantă de bani de la Primăria Ploiești, însă nu i-am primit deoarece și executivul trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce privește bugetul local. Salariile am reușit să le plătim în două tranșe, însă, în prezent, nu putem plătit eșalonarea la ANAF. Avem promisiunea că vom primi sumele necesare pentru a nu intra într-un nou blocaj. Legat de grevă, într-adevăr, oamenii sunt supărați. În urma discuțiilor de astăzi au decis să nu demareze greva, existând promisiuni că problemele se vor rezolva săptămâna viitoare”, a susținut Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Iar salvarea situației ar putea veni de la Consiliul Județean Prahova. Primarul Adrian Dobre a anunțat vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ploiești,  faptul că  luni legislativul județean va acorda 10 milioane lei administrației publice local.

Astfel, edilul a susținut că tot luni, imediat după ședința CJ, va convoca legislativul ploieștean pentru a aproba un proiect de hotărâre în ceea ce privește împărțirea banilor către instituțiile din subordine și pentru plata serviciilor.

La această oră, primarul, împreună cu cei doi viceprimari, dar și cu reprezentanți ai Comisiei de Buget Finanțe dezbat modalitatea în care cele 10 milioane le vor fi repartizate.

Declarația primarului Adrian Dobre o puteți urmări în materialul video de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=YIcM4TjRC1k

FOTO ARHIVĂ