Angajații TCE Ploiești își primesc salariile în rate și cu întârzieri.Reacția directorului Alexandri Nicolae

Angajații TCE Ploiești își primesc salariile în rate și cu întârzieri.Reacția directorului Alexandri Nicolae

Salariaţii Transport Călători Expres, societate aflată în patrimoniul Consiliului Local Ploieşti sunt nemulţumiţi de faptul că îşi primesc salariile cu întârziere şi în mai multe tranşe. TCE este societatea comercială care asigură transportul public de persoane în municipiul Ploieşti.

Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a transmis o scrisoare deschisă prefectului județului Prahova, primarului Ploieștiului și Inspectoratului de muncă Prahova prin care aduce la cunoștință faptul că TCE Ploiești le plătește salariile fracționat, atunci când există bani în societate. Sindicaliștii îl acuză pe directorul societății de management defectuos.

”De mai bine de 6 luni salariații S.C Transport Călători Express Ploiești își primesc salariile în rate săptămânale, cardurile fiind alimentate cu ce sume dispune domnul director Nicolae Alexandri. Angajații Societății se văd în această situație în imposibilitatea de a-și susține financiar familia. Mai grav este faptul că cei care au credite se află în mod repetat în imposibilitatea de a plăti la timp rate la bănci sau facturi, ceea ce atrage după sine penalități și riscul de a nu putea contracta alte credite.

 Deși Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a semnalat conducerii că această situație reprezintă o sursă suplimentară cauzatoare de stres pentru angajați, se pare că nimeni nu se pune în haina celor care muncesc și își respectă obligațiile contractuale, dar nu își primesc drepturile conform prevederilor legale.

 În această situație evidentă de încălcare a legii facem apel la autoritățile competente să se autosesizeze și să se implice în rezolvarea acestei probleme, care se pare că îl depășește pe managerul general al S.C Transport Călători Express Ploiești.

 

Cu respect și încredere în instituțiile Statului, 

Președinte Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, Suditu Nicolae Sebastian”, se arată în scrisoarea transmisă autorităților.

Directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, a explicat că situația neplăcută este generată de lipsa de lichidăți.

“Ne confruntăm cu o lipsă de lichidăți de foarte multă vreme. Sperăm ca, de anul viitor, această situație să se rezolve. Avem mulți bani de recuperat pe care nu putem să-i luăm deocamdată. În condițiile în care noi trebuie să ne asigurăm că plătim motorina, energia electrică, piesele de schimb, pentru ca activitatea să continue, am fost nevoiți să apelăm la această măsură care este valabilă pentru toți angajații, inclusiv pentru mine. 

Este o situație care nu-mi place nici mie, fac tot ce este posibil. Se știe că situația de la TCE este, de multă vreme, dificilă, s-au acumulat datorii din anii trecuți, iar societatea depinde în foarte mare măsură de Primăria Ploiești. Va fi o rectificare bugetară luna aceasta, sperăm să primim și o parte din TVA-ul restant“, a explicat directorul TCE.