Dobre,din nou, KO. S-a lovit de ”zidul” consilierilor locali PSD-ALDE

Consiliul Local Ploiești s-a întrunit luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru  a analiza şi ulterior de adopta, printre altele, și  proiectele de hotărâre privind accesarea unui nou împrumut bancar și proiectul privind solicitarea de  transmitere a unei părţi  din imobilul 615 din domeniul public al statului  şi din administrarea  Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Ploieştiului . Două proiecte ale primarului Adrian Dobre cu care s-a mai prezentat și în ședințele anterioare al legislativului ploieștean. Și atunci ca și acum, acestea au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE.

În ceea ce privește noul credit bancar pe care primarul Adrian Dobre vrea să-l obțină este în valoare de 188.712.306 de lei. Împrumutul este necesar, susține edilul șef al Ploieștiului, pentru finanțarea unor investiţii importante în oraş sau care la ora actuală nu pot fi duse la final din bugetul municipal.  Edilul șef s-a prezentat, din nou, cu acest proiect, cu toate că știa că o să pice, de vreme ce aleșii PSD-ALDE au susținut în nenumărate rânduri că așteaptă mai întâi să vadă proiecția bugetară pe anul 2019.

 

În aceeași situație s-a aflat și proiectul solicitarea de  transmitere a unei părţi  din imobilul 615 din domeniul public al statului  şi din administrarea  Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Ploieştiului nu a trecut de votul consilierilor.Validarea acestui act legislative local era necesară, conform primarului Adrian Dobre, pentru demararea  proiectului privind construirea unui nou spital municipal.

 

Așa cum era de așteptat, nici acest proiect nu a trecut, dat fiind faptul că aleșii locali PSD-ALDE au solicitat anumite lămuriri legate de cerințele MaPN, lămuriri pe care primarul Adrian Dobre nu le-a prezentat nici în prezent.