Scandalul apei potabile a ajuns și în Ploiești! Primarul Dobre: Aștept rezultatele de la DSP Prahova | VIDEO

Scandalul apei potabile din Capitală  a ajuns și în Ploiești! În urma unei analize s-a descoperit că apa de la robinet folosită de ploieșteni conține anumite substanțe chimice!

Un conferențiar universitar doctor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a realizat o analiză asupra apei care curge la robinete, după cec ploieștenii s-au plâns că apa miroase urât și că în urma fierberii rezultă un praf alb.

Conform Ziarului Incomod, doctorul Silviu Gurlui a primit monstre de apă de la oamenii din Ploiești și le-a analizat.

În urma testelor, acesta spune că la data de 7 ianuarie, atunci când au fost luate mostrele de apă care curgea la robinetele din Ploiești, aceasta era poluată și lăsa un praf alb după fierbere, cu structură fibroasă, care conținea aluminat de sodiu, polimeri derivați, dar și alte substanțe.

La scurt timp după ce informațiile au apărut în presă, primarul Adrian Dobre a reacționat și a declarat că a solicitat Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și Direcției de Sănătate Publică Prahova să ia probe de apă. Edilul-șef a precizat că la ora actuală nu știe dacă apa care curge la robinetele din zona de vest a Ploiești este potabilă sau nu.

Vezi în mai jos declarațiile video a primarului Adrian Dobre: