Reacție dură a directorului TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, în scandalul pierderii eșalonărilor la ANAF:Primarul Dobre este incompetent și mincinos

Scandalul pe tema pierderii de către SC Transport Călători Express SA a eșalonării datoriei la ANAF continuă!  Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, a reacționat dur în urma declarațiilor primarului Adrian Dobre în care edilul susține că  Primăria a făcut mereu plăţile în termen şi că de vină este managerul  societății că n-a avut suficienţi bani pentru a-şi achita dările la ANAF. Contactat telephonic, managerul TCE l-a făcut pe primarul Ploieștiului ”incompetent și mincinos”.

Alexandri a explicat faptul că s-a bazat pe cuvântul lui Dobre, că  municipalitatea va plăti la timp suma de 1,4 milioane lei, dat fiind faptul că edilul șef stia că din banii respectivi trebuie plătit la ANAF 900.000 lei, reprezentând cota TVA.

”Nu am crezut că acest primar, pe care l-am susținut, este cu adevărat incompetent, dar în urma declarației făcute, mi-am dat seama că nu este doar incompetent, ci și mincinos și nu stiu dacă mai face cinste ca ploieștenii să aibe un astfel de primar.

Tu, primar, care declarai că  vei susține această societate, că știi problemele cu care se confruntă, că vei achiziţiona 50 de autobuze, dar ai reușit să achiziționezi în trei ani doar 10, vii și faci astfel de declarații?

Niciun manager nu face minuni atunci când ia o societate cu 7 miliarde lei datorii. Eu am reușit să fac eșalonări și să țin pe linia de plutire această societate, dar nu pot să mă descurc singur. Nu pot să fac bani peste noapte.

Dacă în bugetul local a fost alocată la sfârșitul lunii decembrie suma de 1,4 milioane lei ca și avans pentru plata subvenției pe transport în comun și 2,4 milioane lei  pentru diferența de venituri și cheltuieli, de ce a mai promovat această alocare bugetară dacă nu a fost în stare să facă plățile? A înșelat oare consilierii locali și i-a făcut să plece liniștiți în concedii știind că TCE nu va pierde eșalonarea si a prezentat un buget fară a avea acoperire? Țin să vă precizez că factura de 1,4 milioane lei, cea în urma căreia trebuia să plătesc la ANAF, a plătit-o ieri!

Nu a plătit-o pe 21 decembrie, cu toate că știa foarte bine că trebuie sa o facă până atunci pentru a plăti datoria. L-aș întreba pe domnul primar Adrian Dobre, a semnat vreun ordin de plată pentru 1,4 milioane lei? A refuzat Trezoreria din cauza lipsei de bani? Putea să spună din data de 13 decembrie, să mă atenționeze că nu sunt bani, pentru a căuta soluții, astfel încât să găsesc bani ca să plătesc la ANAF. Nu mi-a spus aşa ceva! Mi-a spus că va vira banii la timp prin Trezorerie chiar dacă sistemul informatic folosit la nivel naţional pentru realizarea operaţiunilor în Trezorerie şi transmiterea bugetelor locale nu a funcționat.

Am mai avut de tras din cauza minciunilor domnului primar. Este a doua oară când merg pe încredere și când societatea suferă din cauză că primarul minte și nu pune în practică niște Hotărâri ale Consiliului Local Ploieşti.

TCE Ploieşti mai are de încasat 1,9 milioane lei pe luna decembrie! Sper să  plătească această factură! Sper să pot să obțin o nouă eșalonare la ANAF și să scot ieșim din această încurcătură creată de domnul primar Adrian Dobre”, ne-a declarat Alexandri Nicolae, managerul TCE Ploiești.

 Reprezentantul societății de transport în comun a explicat și cum a gestionat bugetul TCE.  Alexandri a susținut că din cei 2,4 milioane lei, 400.000 lei au fost alocați pentru cheltuielile de funcțonare, iar  2 milione lei au fost virați la ANAF.

Urma ca din cei 1,4 milioane lei să fie plătită cota TVA în valoare de 900.00 lei.