Bani europeni pentru extinderea Maternităţii Ploieşti. Cum va arăta | FOTO

Consiliul Județean Prahova a depus în vederea finanțării din fonduri Europene nerambursabile, proiectul cu titlul ”Extinderea, reabilitarea și modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstretică și Ginecologie Ploiești”.

Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creșterea accesibilității serviciilor de sănătate a populației din județul Prahova prin asigurarea de servicii medical complexe în regim ambulatoriu care intră în categoria serviciilor esențiale pentru populație.
Inițiativa executivului județean vine în contextul în care autoritățile au observat faptul că activitatea nu se desfășoară în condiții optime. Concret vorbim despre spațiile mici, circuite funcționale care nu corespund normelor în vigoare și despre dotările învechite.
Conducerea Consiliului Județean speră ca prin lucrările propuse să fie asigurate condițiile optime de desfășurate a activității medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat, crearea unui flux medical bine conceput, care să fluidizeze activitatea medical specific ambulatoriului și a serviciilor specific investigațiilor, reducerea timpului de așteptare, precum și reducerea numărului de redirecționări ale pacienților.

Vă reamintim faptul că președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a precizat la începutul lunii februarie că, din fonduri proprii, la Maternitatea din Ploiești există și un proiect în ceea ce privește îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, prin reabilitarea saloanelor, grupurilor sanitare şi holurilor (detalii aici).