Viceprimarul Cristian Ganea:Sunt probleme reale cu bugetul municipiului. Căutăm tot felul de artificii şi soluţii legale pentru a-l putea echilibra.

Primăria Ploiești trece printr-o adevărată criză financiară! La ora actuală nu mai există lichidități și prevedere bugetară pentru ca municipalitatea să plătească serviciile de utilitate publică. Activitatea SGU deja a fost blocată, după ce primăria Ploiești nu a mai avut bani pentru a da comenzi de lucrări și același lucru este la un pas să se întâmple și în ceea ce privește transportul public în comun sau salubritatea.

Viceprimarul Cristian Ganea spune că se caută soluții și că două dintre variante ar fi să fie luați banii destinați plății autobuzelor electrice noi și să se întârzie cu plata acestora, deși joi, 15 noiembrie, sunt livrate primele zece bucăți, sau să fie luați banii care au fost prevăzuți pentru majorarea capitalului Hale și Piețe S.A.. Capitalul social al Hale și Piețe trebuia majorat pentru reabilitarea Pieței Centrale, dar deși Consiliul Local a votat o hotărâre în acest sens, banii nu au fost alocați, iar viceprimarul Cristian Ganea spune că ținând cont de faptul că piața nu va fi refăcută anul acesta ar putea fi folosiți acești bani pentru plata serviciilor de utilitate publică.

„Sunt probleme reale cu bugetul municipiului. Căutăm tot felul de artificii şi soluţii legale pentru a-l putea echilibra. Avem nevoie de aproximativ 15 milioane de lei pentru a putea încheia luna noiembrie cu prevederile bugetare ce privesc societăţile SGU, TCE, RASP, iluminatul public, curăţenia, chiar şi CSM are de luat o mică sumă. Ideea este că nu ştim exact de unde vom lua aceşti bani. Sunt mai multe surse, una dintre ele ar fi posibilitatea de a întârzia plata autobuzelor care trebuie să ajungă, dacă există această posibilitate. Altă soluţie ar fi din cei 18 milioane alocaţi SC Hale şi Pieţe să luăm o parte, având în vedere că anul acesta nu o să-i folosească. Încă nu am găsit cadrul legal. Într-adevăr primăria suferă de cauza lipsei de lichidităţi şi prevederi bugetare la aceste capitole. Bugetul de investiţii nu este afectat de aceste probleme“, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Defalcat ar fi nevoie de 3,6 milioane lei la TCE, 2 milioane lei la SGU, 1 milion lei la iluminatul public, 3,8 milioane lei la salubritate, 4,2 milioane lei rate către bănci şi 550.000 lei la CSM.