Consilierii PSD şi ALDE au decis! Se scumpesc biletele şi abonamentele de zi pe mijloacele de transport în comun din Ploieşti VIDEO

Veste proastă pentru ploieștenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Începând cu data de 1 octombrie se va majora atât prețul biletelor, cât și cel al abonamentelor de o zi.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, cei care doresc să meargă cu transportul public din Ploiești vor plăti 2,5 lei pentru un bilet de o călătorie și șase lei pentru un abonament de o zi pe toate traseele.

Decizia a fost adoptată joi, 27 septembrie, de consilierii locali la propunerea conducerii societății Transport Călători Express, reprezentată de directorul Alexandri Nicolae.

Directorul Alexandri Nicolae le-a spus consilierilor locali că majorarea este necesară pentru ca societatea să își mărească veniturile și astfel să poată spori confortul călătorilor. De altfel, acesta a spus că până la finalul anului în autobuze vor fi montate automate bancare pentru achiziția biletelor.

Proiectul nu a fost, însă, lipsit de dezbateri în rândul consilierilor locali. În momentul în care s-a ajuns la acest proiect, consilierii locali liberali Valentin Marcu, Puiu Neagu, cei doi fiind membri în Adunarea Generală a Acționarilor de la TCE, au părăsit sala. Numai Aurelian Tudor a revenit în timpul dezbaterilor aprinse. În urma acestui gest, directorul TCE Alexandri Nicolae a comentat că cei trei liberali au părăsit sala pentru a nu fi puși în situația de a nu respecta un ordin de partid.

La momentul votului, consilierii PNL s-au abținut de la vot, cei ai PMP au fost împotrivă, dar proiectul a fost adoptat cu votul consilierilor locali PSD și ALDE.

Vezi mai jos video din timpul ședinței: