Cum arată şi când vor ajunge la Ploieşti autobuzele BMC Euro Diamond. Primarul Dobre a semnat contractul FOTO&VIDEO

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, și reprezentanții SC BMC TRUCK & BUS SRL  au semnat miercuri contractul subsecvent privind achiziţia unui număr de 10 autobuze diesel Euro VI.

Acestea sunt așteptate să ajungă în termen de 125 de zile, conform contractului. Primarul Dobre a precizat însă că se fac eforturi ca mașinile să ajungă mai repede.

Cele 10 autobuze Euro Bus Diamond produse în România fac parte dintr-un contract cadru amplu, care se întinde pe durata a doi ani. În acest timp, Primăria Ploiești achiziționează 50 de autobuze noi, urmând să fie livrate, trimestrial, între 5 și 15.

Euro Bus Diamond este un autobuz cu podea joasă, suspensii reglabile care permit coborârea pragului în staţii. Autovehiculul are o capacitate de acomodare a 110 călători, dintre care 28 sunt pe scaune. Dintre dotări nu lipsesc sistemul monitorizare prin GPS, camera de supraveghere, aer condiţionat şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
Autobuzul Euro Bus Diamond este echipat cu motor Mercedes Benz EURO VI de ultima generație. Motoarele diesel Euro VI dezvoltă aproape 300 CP.
Concepţia autobuzului este românească cu excepţia motorului, cutiei de viteze şi cablaje.
Un alt avantaj al acestui autobuz este consumul mic, ceea va ajuta societatea Transport Călători Express să reducă din cheltuieli. Practic, vorbim de un consum cu 10 litri mai puțin decât un autobuz nou, cu aceeași capacitate și cu aproximativ 20 litri mai puțin decât cele folosite în prezent de TCE.

Prețul unui autobuz este 765.646,50 lei fără TVA, valoarea totală pentru cele 50 de autobuze este de 38.282.325 lei fără TVA.

Reprezentanţii companiei au adus şi un autobuz de prezentare identic cu cele care vor ajunge în parcul auto al TCE Ploiești, societatea de transport în comun din oraș.

Vezi în materialele video de mai jos declarațiile primarului Adrian Dobre și ale Silviei Colacea, director executiv SC BMC TRUCK & BUS SRL.