Reînnoirea parcului auto TCE Ploiești, în atenția primarului Adrian Dobre

Primăria Ploiești intenționează să achiziționeze cu fonduri europene noi mijloace de transport în comun.

Prin acest proiect municipalitatea își dorește să reînnoiască parcul auto al TCE Ploiești, astfel în curtea societății de transport în comun urmând să fie ajungă 20 de tramvaie, 20 de troleibuze și 10 autobuze electrice.

„Contractul a fost semnat și deja au început să fie transmise documentațiile și datele solicitate. În baza studiului de oportunitate se vor întocmi documentațiile aferente achiziționării acestor mijloace de transport și totodată cererii de finanțare. Termenul la care trebuie depus studiul de oportunitate este 15 iulie, drept pentru care am putea la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, să începem depunerea primelor cereri de finanțare pe proiectele care țin de mobilitate”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Până atunci, conducerea Primăriei Ploiești este pregătită să semneze contractual pentru achiziționarea a 50 autobuze Euro6 în decursul a trei ani calendaristici, a 50 de autobuze Euro 6.

Bugetul alocat în acest an pentru achiziția de autobuze este de 10 milioane de lei, valoarea totală a contractului fiind de 38 de milioane de lei fără TVA.

Primele autobuze Euro 6 ar urma să ajungă la Ploiești până la finele acestui an.