Dezbateri aprinse în CL Ploiești ! Primăria a vrut să achiziționeze serviciile unei case de avocatură VIDEO

Proiectul HCL privind achiziționarea  serviciilor unei case de avocatură care să reprezinte Primăria Ploiești în instanță a creat tensiuni în rândul consilierilor locali ploieșteni .

Aleșii locali PNL au susținut vehement că este nevoie ca Primăria Ploiești să fie reprezentantă în instanță de către o casă de avocatura pe motiv că suma pentru care  municipalitatea se judecă cu SC Strabag SRL, societate care a efectuat lucrările la pasajul de suprateram de la Gara de Vest,  este mult prea mare și că executivul ploieștean nu își permite riscul să se prezinte cu juriștii din cadrul Direcției Juridice a executivului ploieștean.

De cealaltă parte, consilierii local PSD, prin vocea lui Sorin George Botez, au susținut că nu este necesar acest lucru, că juriștii primăriei au câștigat procese importante și că salariul este suficent de motivant astfel încât rezultatele să fie unele pe măsură.

Primăria Ploiești are 10 procese cu ”Sindicatul Liber și Independent Primăria Ploiești”, opt procese pentru drepturi bănești și două procese cu SC Strabag SRL pentru penalități de întârziere și pretenții-costuri suplimentare în valoare de aproximativ 16 milioane lei.