Pensionarii și elevii riscă să nu mai beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun

În condițiile în care reprezentanții Consiliului Local Ploiești nu vor vota în cel mai scurt timp bugetul societății Transport Călători Express, pensionarii și elevii ploieșteni nu vor mai circula gratuit pe mijloacele de transport în comun din oraș începând cu data de 1 iulie.

Anunțul a fost făcut de primarul Adrian Dobre și de directorul TCE, Nicolae Alexandri în cadrul unei conferințe de presă.


Cei doi au motivat acest lucru spunând că în ședința Consiliului Local Ploiești de miercuri, consilierii PSD-ALDE au blocat voit bugetul societății de transport public din Ploiești, cu toate că proiectul HCL avea toate avizele necesare, iar dacă acest lucru va continua, municipalitatea nu va avea cum să subvenționeze transportul în comun pentru respectivele clase sociale.


” Am observat cu foarte multă surprindere în sens negative ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, atunci când pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești s-a aflat acel proiect care viza bugetul TCE. Am constat că a existat o premeditare a tot ceea ce s-a întâmplat pentru că într-un comunicat de presă lansat cu o zi înainte PSD –AlDE a spus că nu va vota bugetul pe un scenariu prost făcut, probabil de un avocat care îi place tot mai mult să pledeze în timpul ședințelor de Consiliul Local, decât în sălile de judecată. Am avut surpriza să constat că acea Hotărâre nu a fost aprobată, deși avea toate elementele necesare, iar lucrul acesta este extrem de negative pentru buna desfășurare a activității Primăriei, pentru că noi suntem responsabili pentru modul în care se desfășoară serviciile publice pe teritoriul orașului și bineînțeles și pentru activitatea societății, dar mai ales asupra ploieștenilor. Consecințele sunt clare pentru toată lumea! Lipsa siguranței unui buget și a siguranței desfășurării activității unei societăţi de asemenea importanță poate duce la pierderea pe o anumită perioadă de timp de a dreptului de a utiliza acest serviciu public de către anumite clase sociale și imposibilitatea plății a castor servicii”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, a întărit afirmațiile edilului șef și a susținut că în aceste condiții, pensionari și elevi vor beneficia de transport gratuit doar până luna viitoare.


”Mă văd în situația să comunic în această conferință de presă că începând cu data de 1 iulie, noi nu avem prevăzute în bugetul municipiului Ploiești sume pentru acoperirea gratuităților”, a șeful societății de transport în comun.
În replică, cei de la PSD și ALDE au spus că după ce au apărut în presă înregistrări cu angajați TCE care vorbesc despre cum se fură din combustibili și la ore suplimentare, nu doresc să gireze furtul banului public până ce o anchetă a organelor competente nu va face lumină în acest caz.