Totul a fost un circ politic! Există soluții pentru deblocarea serviciului de deratizare și dezinsecție VIDEO

Scandalul privind declararea  stării de urgenţă la Ploiești, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în oraș, s-a dovedit a fi doar un simplu circ politic.


Asta pentru că, după nenumărate ședințe în care dezbaterile aveau conotație politică, în care  primarul Adrian Dobre susținea că singura soluţie pentru a se semna un contract cu un operator care să efectueze servicii dezinsecţie/dezinfecţie/deratizare (DDD)  până la finalizarea licitaţiei este ca la Ploiești să fie declarată stare de urgență, luni  edilul a venit cu o nouă soluție! 
 

Dobre a susținut  în cadrul unei conferințe de presă  că a primit acordul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru a putea face încredinţare directă a serviciului DDD. 


„Am avut o serie de discuţii cu cei de la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice n.r.) . Am stat de vorbă cu dânşii şi recomandarea lor a fost de a merge pe o negociere directă petru a putea evita situaţia în care se află municipiul Ploieşti, în condiţiile în care nu avem un operator (pe domeniul Dezinsecţie/Dezinfecţie/Deratizare n.r.) care să realizeze aceste operaţiuni. Toată documentaţia, care fi elaborată, va fi transmisă către ANAP pentru un acord de principiu şi bineînţeles ca stabili dacă participă sau nu la monitorizarea acestei proceduri.  Recomandarea lor a fost ca procedura să se facă pe aproximativ două luni de zile, cu posibilitate de prelungire , dacă până atunci nu se soluţionează acea contestaţie“, a declarat Adrian Dobre.
Potrivit edilului șef al administrației publice locale, întocmirea documentaţiei pentru încredinţare directă ar putea dura aproximativ 10 zile, iar procedura achiziţiei ar putea dura tot cam atât.      
Încuviinţarea ANAP îl scapă de o problemă pe edilul Ploieştiului care ezita să facă această procedură din cauza licitaţiei, aflate în acest moment în litigiu.

Rămâne întrebarea de ce această soluție a apărut după o săptămână în care s-a creat o adevărată panică în rândul ploieștenilor, timp în care primarul Adrian Dobre a susținut că nu poate face nimic fără declararea stării de urgență.