Problema dezinsecţiei şi deratizării din Ploieşti, la mijlocul unui adevărat scandal Politic VIDEO

Problema lipsei unui operator care să efectueze servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Ploiești a fost transformată într-o adevărată luptă politică între cei trei lideri ai administrației publice.

În loc să se închidă într-un birou, să se pună la aceeași masă și să nu iasă de acolo până nu găsesc soluție, Dobre, Ganea și Pană preferă discuțiile în public de pe poziție de forță.

Ce-i drept, primarul Adrian Dobre și-ar fi dorit să își asume singur meritele rezolvării acestei probleme, însă pe răspunderea altora. Astfel, fără să se consulte cu cei doi viceprimari, acesta a luat decizia să anunțe că este nevoie să se declarare stăre de urgenţă, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în Ploieşti, precizând că aceasta este singura soluție pentru a se semna un contract cu un operator până la finalizarea licitației.

Și astfel am ajuns la a treia ședință a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență în care subiectul deratizării și dezinsecției a căpătat un caracter politic, iar problema a rămas în continuare nerezolvată.

La finalul unor discuții aprinse, viceprimarii Ploieștiului, Cristian Ganea și George Pană, s-au declarat nemulțumiți de comportamentul primarului Adrian Dobre în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență și îl acuză că face jocuri politice și că de fapt nu vrea să rezolve problema care privește siguranța cetățenilor.
Cei doi edili au spus că primarul nu i-a consultat și nu i-a invitat să discute despre probleme, acuzând că nu li se spune niciodată nimic și că totul se face cu ușile închise fiind puși în fața faptelor împlinite.
“Această ședință se pare că a avut un scop mai mult politic decât de urgență sau de alertă. Nu ni s-a dat ocazia să venim cu alte propuneri”, a declarat Cristian Ganea
“O situație pe care domnul primar a declarat-o ca fiind o situație cu potențial pericol pentru cetățeni a transformat-o într-un show politic și un circ mediatic. Din punctul meu de vedere nu a avut nicio clipă intenția să rezolve această situație pentru că dacă dorea o făcea fără să facă aceste pseudo ședințe unde convoacă, în calitate de președinte al unui comitet local pentru situații de urgență, peste 30 de persoane dar nu lasă dreptul acestora să își exprime punctul de vedere”, a declarat George Pană
De cealaltă parte, primarul Adrian Dobre a susținut că a ajuns la concluzia că nu se dorește a se interveni rapid în rezolvarea acestei probleme.
”După cum ați văzut seviciile deconcentrate azi au avut un vot împotrivă după ce în urmă cu o săptămână s-a votat acest plan de măsuri. Singura concluzie la care pot să ajung este că persoanele care ar fi trebuit să susțină acest demers în vederea înlăturării acestui risc la nivel de Ploiești, și mă refer aici la deconcentrate, care sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu, puși de PSD și ALDE și care nu au votat azi. Văd că această coaliție PSD – ALDE a reușit să destrame acest vot împotriva intereselor cetățenilor”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Declarațiile integrale ale celor trei lideri ai administrației publice locale, le puteți urmări în materialele video de mai jos: