SGU Ploieşti, la un pas de FALIMENT?! Primarul Dobre ia în calcul externalizarea serviciului parcările cu plată

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre,  se declară nemulţumiţi de modul în care Servicii de Gospodărire Urbană, societate la care acționar majoritar este Consiliul Loacal Ploiești, se ocupă de administrarea parcărilor cu plată din oraș.

Conform edilului șef, sunt şanse mari ca această activitate, care are potenţialul de a aduce un profit semnificativ dacă e făcută cu atenţie, să fie externalizată către o firmă privată!

 Dobre a mai precizat că această opţiune e luată în calcul de autorităţi, la fel ca şi crearea unui serviciu intern direct în Primărie, decizia fiind în sarcina Consiliului Local. El a mai punctat că e foarte nemulţumit de activitatea recentă de la SGU şi că Primăria nu e o "societate de caritate".

Reacția edilului șef vine după ce, în ultimele săptămâni, apăruseră zvonuri care anunţau că se doreşte o restrângere masivă a sferei de atribuţii SGU, care riscă să piardă nu numai administrarea parcărilor publice, dar şi spaţiile verzi sau chiar cimitirele.

Un asemenea scenariu ar putea duce inclusiv la colapsul societății, care ar rămâne fără o importantă sursă de venituri. Zvonurile se confirmă cel puţin parţial, primarul recunoscând că e nemulţumit de modul în care societatea administrează parcările cu plată, criticând veniturile extrem de mici obţinute de pe urma acestor spaţii.

Edilul a discutat şi despre litigiul în care e implicată societatea ploieşteană, în care Tribunalul Prahova a decis suspendarea Consiliului de Administraţie de la SGU, exitând premisele să se ajungă inclusiv la o dizolvare a acestui for decizional şi la anularea tuturor hotărârilor adoptate în ultimele nouă luni.

"La SGU este rolul Adunării Generale a Acţionarilor să ia măsuri astfel încât să nu se blocheze activitatea. Din păcate, nu văd o schimbare în bine, avem în continuare probleme cu ceea ce administrează ei, inclusiv cu parcările. Chiar dacă am subliniat de mai multă vreme aceste lucruri, văd că ei nu au luat nicio măsură. Primăria nu este o societate de binefacere pentru societăţile în care e acţionar unic sau majoritar, Primăria trebuie să identifice măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii. În privinţa parcărilor sunt variante multiple, externalizare, serviciu în cadrul Primăriei. O măsură nu poate fi luată decât cu aprobarea Consiliului Local", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Criticile par să meargă către reprezentanţii PSD şi ALDE, care deţin majoritatea atât în forul legislativ al Ploieştiului, cât şi în AGA de la SGU.

 "Singura măsură propusă în privinţa parcărilor a fost să se renunţe începând din acest an la legitimaţiile de gratuitate pe care le emitea până acum SGU. S-a renunţat la ele, însă cifrele nu arată o îmbunătăţire a situaţiei în acest domeniu din ianuarie şi până în prezent. Bilanţul pentru luna ianuarie arată încasări extrem de mici, practic s-a funcţionat ca şi cum o singură parcare a adus venituri pentru SGU", a mai criticat Adrian Dobre.