Natura se dezlănțuie în Prahova. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dezbătut problema alunecărilor de teren și a deszăpezirii DJ-urilor

La sediul Instituției Prefectului Prahova s-a desfășurat   luni o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova în cadrul căreia autoritățile implicate au discutat despre situația din teren ca urmare a manifestării fenomenelor naturale cauzate de precipitațiile din ultima vreme.

1.Referitor la starea drumurilor:

-întrucât contractul de deszăpezire subsecvent are o valabilitate cuprinsă între 15 noiembrie și 15 martie, dar mai multe drumuri județene au nevoie de acțiuni de îndepărtare a zăpezii, Consiliul Județean Prahova a semnat astăzi prelungirea contractului până la 31 martie. Astfel, în cursul acestei zile, se va acționa pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și polei de pe drumurile județene.

-în ceea ce privește Drumurile Naționale de pe teritoriul județelui nostru, s-a acționat cu utilaje încă de la instituirea codului meteorologic.

Atât conducerea Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și a Serviciului Județean de Ambulanță Prahova au declarat că nu au întâmpinat probleme cauzate de drumuri înzăpezite.

2.Referitor la alunecările de teren:

Autoritățile locale și județene monitorizează în continuare reactivarea alunecărilor de teren din mai multe localități. Acolo unde alunecările au afectat gospodării, proprietarii acestora au fost notificați cu privire la măsurile dispuse prin procesele verbale încheiate de către comisia de specialitate formată din reprezentanții autorității locale, ISU Prahova, Consiliul Județean Prahova, IRC Sud Muntenia-IJC Prahova și SGA Prahova.