Sub pretextul schimbului de experiență, Primăria Ploiești pregătește o nouă excursie de anvergură pe bani publici


În ultima perioadă, conducerea Primăriei Ploiești pare să exceleze doar la capitolul excursii pe bani publici sub pretextul ”schimbului de experiență” sau al dezbaterilor pe diverse de teme 


Drept urmare, după vizitele peste hotare din ultimele luni, primarul Adrian Dobre s-a gândit că ar fi util ca reprezentanții administrației publice locale ”să ia lecții” de administrație publică  de la aparatului de specialitate al primarului liberal din Oradea, municipiu recunoscut pentru gradul mare de atragere a fondurilor europene, implementarea unor proiecte de tip "smart city", modernizarea termoficării, reabilitarea aproape integrală a clădirilor din centrul istoric şi, mai nou, reducerea cheltuielilor de personal. 

Nu mai puțin de 20 de reprezentanţi ai Primăriei Ploiești și Consiliului Local Ploiești sunt propuși pentru această deplasare.

 Interesant este faptul că perioada propusă de primarul Adrian Dobre pentru acest schimb de experienţă se nimereşte să fie tocmai în weekend!

Mai exact, potrivit informaţiilor din Primăria Ploieşti, reprezentanții peste 20 de persoane din administraţia ploieşteană, respectiv, în teorie, primarul, viceprimarii, consilieri locali şi şefi din direcţiile subordonate., ar urma să facă această deplasare, cel mai probabil cu avionul, în perioada 23-25 martie 2018, adică de vineri până duminică. 

Tocmai acest interval surprinde, în condiţiile în care, în teorie, un schimb de experienţă presupune deplasarea unor persoane tocmai pentru a avea discuţii cu omologii lor din respectiva localitate, a vedea cum lucrează aceştia şi cum soluţionează anumite probleme. 
 
În aceste condiții, nu avem cum să nu ne întrebăm pe cine vor mai găsi la muncă, în weekend, în Primăria Oradea, pentru a avea schimbul de experienţă.

 
Totuşi, mai mulţi consilieri au anunţat public că vor refuza să facă parte din delegaţie, catalogând vizita drept o pierdere de timp şi bani. 
Spre exemplu, consilierul local social democrat, avocatul Sorin George Botez, a anunţat deja pe Facebook că reprezentanţii grupului PSD nu doresc să ia parte la această vizită, părerea fiind împărţită, potrivit primelor reacţii, şi de colegii din ALDE, cu şanse foarte mari, automat, ca şi cei doi viceprimari să refuze.
 "Personal şi alături de colegii mei din PSD refuz deplasarea la Oradea organizată de primarul Dobre! Consider că este o cheltuire fără responsabilitate a banului public! Să meargă directorii din Primărie care au atribuţii executive, să vadă şi să se întoarcă. Dar să nu se întoarcă după cum au plecat. Ca să apreciaţi seriozitatea acestui proiect spun că ar trebui ca în 2 zile să înveţe administraţia ploieşteană tot ce a făcut domnul Bolojan din anul 2008 încoace. Sunt sigur că se aruncă bani pe Crişul Repede. Mai bine s-ar chinui domnul primar Dobre să atraga în executiv oameni performanţi, de valoare şi nu să facă promovări pe sprâncene politice. Şi încă ceva... nu am văzut în programul de guvernare locală a PNL şi a candidatului Dobre un punct care să sune cam aşa: Implementarea în Ploieşti a ideilor primarului Bolojan, Oradea, România. Că dacă îl trecea şi era sincer cu ploieştenii, lua voturi cam câte degete la picioare are raţa!", a comentat consilierul George Botez pe reţeaua de socializare Facebook.