Ministrul Mihai Fifor: Suntem decişi să ajutăm Consiliul Judeţean pentru a prelua partea turistică din cadrul Salinei Slănic

Ministrul Economiei, Mihai Fifor a fost prezent joi în Prahova pentru a efectua o vizită de lucru la trei dintre societăţile aflate în subordine Ministerului.


Concret, reprezentantul Guvernului a vizitat cele două societăți specializate în industria de apărare, Uzina Mecanică Plopeni şi Electromecanica Ploieşti, și Salina din Slănic.


Drept urmare, în urma vizitei efectuate la Slănic, ministrul s-a arătat nemulțumit de modul în care este gestionată activitatea turistică din cadrul saline.


Mai exact, Mihai Fifor s-a arătat nemulţumit de starea minei de sare, precizând că aici sunt mai multe probleme,  printre ele numărându-se și cea a liftului care asigura accesul în subteran pentru turişti şi care n-a fost reparat de Salrom de câţiva ani buni. 


Acest lucru l-a determinat să ia decizia să înceapă demersurile pentru ca, în aproximativ trei săptămâni, tot ce ține de parte turistică să treacă din administrarea Salrom, în cea a  Consiliului Județean Prahova.

"Nu mai fusesem aici, în schimb am văzut alte saline din ţară, dar, după ce am vizitat-o, sunt convins că nu e cu nimic exagerat să spunem că poate deveni cea mai importantă din ţară. Cu o proiectare ingenioasă, putem avea o chestiune cu adevărat spectaculoasă în domeniul punerii în valoare a unei saline. Dacă salina nu merge către autorităţile locale, Slănicul n-ar nicio şansă de dezvoltare.Noi credem în acest proiect, salina trebuie să devină un punct extrem de important pe harta turistică a României", a afirmat ministrul Economiei, Mihai Fifor.


Totodată, un alt motiv care l-a determinat să ia această decizie este acela că administrația publică județeană are posibilitatea să atragă  fonduri europene nerambursabile de până la 5 milioane de euro.


Vezi mai jos declarația ministrului Mihai Fifor pe această temă