Primăria Ploiești a demarat procedurile de achiziționare a 50 de autobuze

În cadrul şedinţei de Consiliu Local Ploieşti de marţi, reprezentanţii PSD au semnalat faptul că primarul Adrian  Dobre a demarat procedurile de achiziţionare a mai multor autobuze printr-un leasing operaţional fără ca legislativul ploieştean să aprobe acest lucru.

”Există o dispoziţie privind întocmirea un caiet sarcini privind achiziţionarea prin leasing operaţional a acestor mijloace de transport, deşi noi nu am aprobat o astfel de modalitate. Cred că a fost o eroare în acea dispoziţie şi aş vrea să se aplece toată lumea cu responsabilitate pentru că nu aş vrea să se facă un caiet de sarcini pentru ceva ce nu a fost aprobat în Consiliul Local. Aduceţi-vă aminte că am spus acolo că ulterior vom stabili modalitatea de achiziţionare”, a precizat consilierul local Sorin George Botez. (mai multe amănunte aici).

În replică, primarul Adrian Dobre a susținu că nu a făcut decât să respecte ceea ce s-a decis într-o ședință din luna noiembrie a Consiliului Local Ploiești.

”Eu am aplicat Hotărârea 394 din noiebrie 2016, Articolele 2,3 și 4.”, a punctat edilul șef al Ploieștiului.

Drept urmare, în acest moment Primăria Ploiești a demarat procedurile de achiziție a 50 de autobuze   Euro 6.

Acestea vor fi achiziţionate în leasing, cu avans zero. Potrivit studiului de oportunitate, achiziţia lor se va realiza din veniturile proprii ale Primăriei Ploieşti, în trei etape, pe parcursul anului 2017, după cum urmează: 30 bucăţi până la 30.03.2017, 10 bucăţi până la 30.06.2017, şi 10 bucăţi până la 30.08.2017.