Primarul Dobre, despre stadiul lucrărilor de la pasajul din zona Gării de Vest

În cadrul întâlnirii săptămânale pe care primarul Adrian Dobre, o are cu reprezentanții presei, edilul Ploieștiului a vorbit despre stadiul lucrărilor la pasajul din zona Gării de Vest.

”S-au realizat legăturile dintre grinzi pe partea dinspre municipiu prin turnarea de beton. Activitatea se va desfăşura în continuare. În urma discuţiilor purtate cu executantul, dacă vremea este favorabilă, până la sfârşitul anului am putea avea şi asfalt. Dar un termen normal, având în vedere avertizările meteo, ar fi undeva prin luna martie. Deşi au fost foarte multe discuţii  pe această temă ca fiind unul dintre oamenii care se opun finalizării pasajului, am spus-o de fiecare dată şi mi-am asumat această răspundere, aceste lucrări vor continua până la finalizare. O asemenea lucrare, de asemenea anvergură, dacă ar fi oprită ar duce la o serie de probleme “, a declarat Adrian Dobre.

Totodată, edilul a mai anunțat  că a fost contractată o societate care să efectueze o expertiză a pasajului. Astfel că municipalitatea trebuie să pună în termen de două zile la dispoziție celor care vor realiza expertiza toată documentația tehnică  a pasajului.

”Acea expertiză solicitată în urma controlului făcut de ISC (n.r. Inspectoratul de Stat în Construcții) a fost contractată, iar documentațiile vor fi puse la dispoziția expertului astfel încât să avem un punct de vedere (…).  Expertiza ține și de partea economico-financiară, pentru a se putea vedea dacă acele costuri solicitate de executant, și aprobate și de dirigintele de șantier, sunt în conformitate”, a precizat primarul Adrian Dobre.

Valoarea estimată a contractului este de 25.000 lei fără TVA, iar termenul de prestare a serviciilor este de 15 zile de la semnarea contractului.