”Găuri” de 50 milioane găsite de noul primar în bugetul local. Andrei Volosevici: Ușor, dar sigur, le luăm pe toate la periat și vom funcționa absolut în regulă

”Găuri” de 50 milioane găsite de noul primar în bugetul local. Andrei Volosevici: Ușor, dar sigur, le luăm pe toate la periat și vom funcționa absolut în regulă

Dezastru economic! Așa s-ar traduce în două cuvinte situația financiară a Ploieștiului după patru ani de mandat ai lui Adrian Dobre. Actualul primar Andrei Volosevici a prezentat în cadrul unei conferințe de presă problemele financiare cu care se confruntă orașul în această perioadă.. 

Vorbim de o "gaură" în bugetul local lăsată de fosta conducere a executivului ploieștean de aproape 50 de milioane de lei. Volosevici susține că problema cea mai gravă este la termoficare, unde există o restanţă de aproximativ 21,7 milioane.

Sunt probleme  și cu plata curentului pentru iluminatul public, iar Electrica, aşa cum o făcea şi în urmă cu un an şi ceva, a somat Primăria, avertizând că va tăia alimentarea dacă nu-şi primeşte banii. Mai au fost găsite restanţe şi la semaforizare, dar şi la nivelul Clubului Sportiv Municipal, atât la plata utilităţilor, cât şi la plata contractelor sportivilor. Din cauza aceloraşi datorii sunt în pericol şi competiţiile programate în următoarea perioadă pe Stadionul "Ilie Oană" şi la Sala Sporturilor "Olimpia".

De altfel și bugetul pentru serviciile de salubritate din oraș a fost unul  subdimensionat, edilul fiind nevoit să găsească 4 milioane lei pentru ca serviciile prestate de Rosal să poată fi efectuate.

 

” Cea mai gravă situație este la nivel de termie, dar acolo vom rezolva lucrurile, cum de altfel ați văzut  că nu există nicio problemă în ceea ce privește furnizarea agentului termic. Am beneficiat de înțelegere din partea Veolia Energie. De asemenea, într-o formulă pe care nu o înțeleg, am de gând să o modific ca și procedură, s-a făcut o reeșalonare, care a fost semnată de primar (n.r. fostul edil Adrian Dobre), fără să găsească o formulă de a lăsa bani acolo.  Această reeșalonare avea scandeța pe 30 septembrie 2020, sumele estimate fiind de aproximativ 21, 7 milioane lei. Vom intra în ședința de Consiliu Local cu o nouă reeșalonare.(....) De ce nu s-au plătit facturile la iluminatul public și mentenanța la iluminat, nu știu. De ce ajungem în ultimele zile să semnăm mentenanța pe semaforizare, nu știu. Ușor, dar sigur, le luăm pe toate la periat și vom funcționa absolut în regulă. Pentru mentenanță iluminat sunt 400 mii de lei, iar facturi restante la iluminatul stradal sunt 1 milion. Datoriile se ridică în jurul sumei de 50 milioane lei, dar real, prin modul de lucru cu TCE Ploiești, probabil vom mai scădea vreo 14 milioane. De ce? Pentru că diferența de tarif neplătită pe anul acesta  este de 20 milioane și mai exista o subvenție de 1, 7 milioane pe subvenție la transport, ne-am înțeles ca să trecem anul  în regulă, să plătim undeva în jur de 7,7 milioane lei. Vreo 6 milioane i-am strâns. Avem obligația să pune pe contractul subsecvent la salubritate 4 milioane lei. Însă nu cred că se vor cheltui”, a precizat primarul Andrei Volosevici.