VIDEO | Protest la Hipodrom Ploiești! Crescătorii au dus caii în fața sediului Clubului Sportiv Municipal

VIDEO | Protest la Hipodrom Ploiești! Crescătorii au dus caii în fața sediului Clubului Sportiv Municipal

Mai mulţi crescători de cai, antrenori şi driveri au participat, miercuri, la un protest organizat după suspendarea curselor de trap de pe Hipodromul Ploieşti. Oamenii au plecat în marş, însoţiţi şi de trei cai, până în faţa sediului Clubului Sportiv Municipal, structura care are în subordine Hipodromul.

La marş au participat aproximativ 20 de persoane. Ei au reclamat că anumiţi deţinători de cai ar fi avantajaţi în mod deliberat, inclusiv prin modul în care se împart premiile, şi dau vina pe "incompetenţa CSM" pentru suspendarea curselor. În replică, reprezentanţii Clubului Sportiv amintesc că alergările de trap au fost blocate după o acţiune a Prefecturii şi spun că se aşteaptă ca instanţa să le dea dreptate, totodată respingând acuzele legate de favoritisme. Ei mai spun şi că problema de acum pleacă de la neînţelegerile dintre cele două asociaţii ale crescătorilor.

Marian Dima, consilier în cadrul HIPODROM Ploiești, susține că CSM Ploiești, instituția care are în administrare arena hipică, a contestat în instanță decizia Prefecturii de a suspenda HCL-ul respectiv, iar acum se așteptă verdictul instanței de judecată. Drep urmare, până când judecătorii nu vor decide cine are dreptate, cursele de trap sunt suspendate.

În acest context, în care cursele de trap au fost suspendate, aproximativ 20 de crescători de cai, driveri și antrenori au decis să protesteze marți în fața sediului CSM Ploiești. Înarmați cu pancarte și însoțiți de caii de curse, aceștia au plecat în marș de la Hipodrom Ploiești până la sediul Clubului Sportiv Municipal pentru a le cere autorităților să reia cursele de trap.

Aflat în funcție de doar o zi, noul director al CSM Ploiești, Donald Constantin, a ieșit în fața instituției pentru a discuta cu protestatarii.