VIDEO| Coșmarul COVID-19 din Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Povestea uneia dintre paciente

VIDEO| Coșmarul COVID-19 din Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Povestea uneia dintre paciente

Situaţie disperată la Spitalul Județean din Ploieşti, unde  Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Câțiva dintre pacienți, așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile. De asemenea, condițiile din spital sunt inumane spun pacienții, potrivit Câmpina TV.

O femeie dintr-o comună din vecinătatea municipiului Câmpina este suspectă de infectare cu noul coronavirus și se află internată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Trece prin momente foarte grele și a apelat la noi pentru a face cunoscute condițiile de care are parte ca pacient în cel mai important spital al județului Prahova.

 

“Sunt o pacientă internată în secția COVID, să-i spun așa, de la Spitalul Județean de Urgență. Sunt contact direct al soțului care este confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus și care se află internat la Spitalul CFR din Ploiești de câteva zile. Eu m-am izolat la domiciliu, inițial, dar apoi, când am constatat că am rămas fără gust și miros, am sunat la 112, iar ambulanța m-a adus direct la Spitalul Județean de Urgență. Am fost internată joi dimineață, mi s-au prelevat probe pentru testul COVID, dar nu se știe când va veni rezultatul. Soțul meu a primit rezultatul testului după câteva zile, nu 24 de ore așa cum știam noi că se face. O altă pacientă, pe care am găsit-o în salon, a făcut testul în urmă cu cinci zile și nici acum nu a primit rezultatul. Are febră, dureri de cap, transpiră abundent, tușește, dar cu toate acestea nu i s-a administrat niciun fel de tratament pentru că… nu au venit rezultatele testului. Este greu de crezut ce se întâmplă aici, nu aș fi crezut dacă nu aș fi văzut cu ochii mei realitatea, iar despre condițiile în care suntem ținuți, este greu de descris în cuvinte”, a povestit celor de la Câmpina TV pacienta considerată suspectă de infectare cu noul coronavirus, până la primirea rezultatelor testului.

Femeia are simptome ușoare de infectare cu noul coronavirus și, asemeni, colegei de salon, care, însă, se simte mult mai rău, nu primește deocamdată tratament.

“Am întrebat asistentele dacă nu pot beneficia de un tratament preventiv, așa cum se dă la Spitalul CFR, până vin rezultatele testului, dar mi s-a spus că nu. Când am întrebat în cât timp voi primi rezultatul testului, mi s-a răspuns că durează și până la 72 de ore, poate chiar și mai mult!”, a mai povestit femeia.

Lucrurile sunt și mai urâte de atât. În momentul în care a ajuns la spital, câteva ore femeia a fost “cazată” pe un scaun până la externarea unui alt pacient suspect de infectare, care a plecat din spital pe propria răspundere.

“Se pare că eu am avut noroc că am stat doar câteva ore pe scaunul acela, pentru că cealaltă pacientă, acum colega mea de salon, a stat trei zile pe scaun până s-a eliberat un pat. Oricum, oriunde am sta, totul e un focar de infecție, iar izolarea sau distanțarea nu există în acest spital. Baia nu are ușă, gândaci sunt peste tot, pe pat nu există lenjerie, nu ai nici măcar un cearceaf cu care să te învelești sau o pernă pe care să pui capul. Un pat metalic, rece, peste care sunt puse niște scânduri, iar pe scânduri un plastic și un așa-zis cearceaf de unică folosință. Cum să dormim pe scânduri?! E un chin noaptea, nu reușim deloc să ne odihnim! Mi se pare inuman! Sunt și pacienți care dorm pe holuri, pe scaune, pe bănci, îmbrăcați așa cum au venit de acasă și cu sacoșele cu lucruri lângă ei. Este foarte trist! Cum să mai pleci acasă sănătos dintr-un astfel de spital?!”, a susținut  femeia.

Iar imaginile confirmă faptul că spune adevărul, fără nicio exagerare.

Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, au ajuns să aștepte în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. Unii au stat chiar două-trei zile pe hol, după ce, în ultima săptămână, unitatea a fost complet depășită de situație, după cum recunosc chiar medicii.

”Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtomatologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat  Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești, pentru Liberatatea.