Un primar ales în Prahova, invalidat de instanţă

Un primar ales în Prahova, invalidat de instanţă

Bogdan Davidescu nu-și va putea prelua mandatul de primar al comunei Șotrile. Alegerea lui Bogdan Davidescu a fost invalidată de către instanţă, totuși măsura nu este definitivă.

Bogdan Davidescu a fost în centrul unui scandal, în momentul în care a fost acuzat că a avut o relaţie sexuală cu o minoră din comună.

Ba, mai mult, fata a reclamat că acesta ar fi ameninţat-o că va face publice imagini deocheate cu ea dacă îl părăseşte. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, primarul a fost trimis în judecată, iar în toamna lui 2019 a primit condamnarea penală, până la urmă pentru un singur cap de acuzare, cel de pornografie infantilă.

După condamnare, edilul a fost exclus din PSD, iar la scurt timp şi-a pierdut şi mandatul. La alegerile de acum, a candidat din nou, din postura de independent şi a reuşit să câştige cu peste 40%. Mai departe, conform legii, rezultatele alegerilor trebuie validate de instanţa de judecată.

În această săptămână, analizând cazul, Judecătoria Câmpina a decis invalidarea alegerii lui Bogdan Davidescu în funcţia de primar al comunei Şotrile.

 Motivarea sentinţei nu este publicată, însă, potrivit unor surse din mediul politic, decizia se leagă de condamnarea penală primită anul trecut de politician. Sentinţa poate fi contestată la Tribunalul Prahova.

 În cazul în care invalidarea va deveni oficială, atunci va fi nevoie de organizarea unor noi alegeri în comună pentru funcţia de primar. Până la acel moment, Consiliul Local nou constituit va alege un viceprimar, din rândul consilierilor, iar acesta va prelua automat atribuţiile primarului.