Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Un nou focar COVID-19 la două centre de dializă din Ploiești! Dr. Bogdan Nica: Erau negativi acum două săptămâni

Un nou focar COVID-19 la două centre de dializă din Ploiești! Dr. Bogdan Nica:  Erau negativi acum două săptămâni

Doctorul Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă  faptul că în județul nostru există un nou focar COVID-19, după cel de la centrul de îngrijire de la Izvoarele. Focarul este la un centru de dializă privat din Ploiești, unde au fost confirmați 35 de pacienți. La cel de-al doilea centru privat sunt trei cazuri.

”Astăzi, la două centre de dializă, din 280 de beneficiari sunt fix 38 de persoane infectate cu coronavirus. Toți acești oameni erau negativi acum două săptămâni, pentru că ei s-au testat periodic.

 

 Ţinând cont că spitalele COVID din judeţ sunt aproape de capacitatea maximă, autorităţile iau în calcul ca mai mulţi pacienţi infectaţi să fie transferaţi în Capitală.  Practic se discută despre trimiterea unora dintre ei la "Carol Davila" si "Colentina", ţinând cont de problemele medicale, care îi fac să necesite îngrijiri speciale.

Separat, toţi angajaţii celor două unităţi sunt la rândul lor testaţi, iar autorităţile se mai gândesc şi ca acestea să fie transformate în centre de dializă pentru toţi pacienţii cu COVID-19. 

În total, în evidenţele celor două centre sunt 280 de pacienţi.