Totul despre scandalul în care este implicat Lucian Rădulescu după ce a amenințat un ofițer de poliție

Totul despre scandalul în care este implicat Lucian Rădulescu după ce a amenințat un ofițer de poliție

Imagini revoltătoare surprinse în comuna Păulești de către o un echipaj al Poliției  Prahova au fost date publicității de Marian Godină.

În imagini se vede cum, Lucian Rădulescu, director adjunct al CSM Ploiești și consilier al deputatului PSD, Laura Moagher, îi amenință pe oamenii legii care au dorit să-l sancționeze pentru că a parcat neregulamentar.

Concret, după ce doi poliţişti i-au atras atenţia că oprise maşina neregulamentar, Rădulescu s-a luat la ceartă cu membrii echipajului şi a scos furios legitimaţia de consilier la Camera Deputaţilor, înjurându-l pe unul dintre agenţi şi dându-i de înţeles că ar avea de suferit în cazul unui conflict cu el. Imaginile filmate cu camera din dotarea echipajului au ajuns pe reţeaua de socializare Facebook.

Poliţistul Marian Godină, cunoscut pentru întâmplările pline de haz pe care le povesteşte pe Facebook, a fost cel care a publicat filmarea, însoţită de mesajul “România trebuie să se schimbe, iar astfel de cazuri să nu mai existe!”. “Când ai legitimație de consilier la Camera Deputaților, ai impresia că legea nu e și pentru tine. Începi să arunci legitimația și să încerci să intimidezi. Doar că asta nu prea mai merge, sunt și polițiști care nu se tem”, a mai transmis Marian Godină.

Filmarea îl surprinde pe Lucian Rădulescu, după ce le prezentase actele de identitate celor doi poliţişti, certându-se cu agenţii, înjurându-l pe unul dintre aceştia şi spunându-i în mai multe rânduri “hai dă-i drumul şi dă-mi amendă!” şi “hai că-ţi arăt eu ţie”, după ce-i fluturase în faţă o legitimaţie de consilier la Parlament.

“Nu cred că vrei să intri într-un conflict cu mine”, i-a mai transmis Rădulescu poliţistului, înainte de un nou “hai că-ţi arăt eu ţie!”.

Contactat telefonic, Lucian Rădulescu a susținut că regretă faptele întâmplate și că era nervos.

”Regret cele întâmplate. Eram nervos pentru că așteptam o persoană și nu reușeam să dau de ea. Pentru gestul meu am fost sancționat de agentul de poliție”, a precizat Lucian Rădulescu.

Și deputatul PSD, Laura Moagher a reacţionat în urma celor întâmplate.

”Am luat la cunoștință cu profundă indignare de atitudinea total nepotrivită a domnului Lucian Rădulescu, în prezent consilier la cabinetul meu parlamentar de la Camera Deputaților.
Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile. Acest lucru trebuie evitat de către orice șofer oprit în trafic, la un control de rutină, cu atât mai mult de către o persoană care deține, temporar, o funcție într-o instituție de stat!
Având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi!”, a scris deputatul Laura Moagher pe pagina personală de Facebook.

Legat de acest subiect, Poliția Prahova a susținut că Lucian Rădulescu a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de poliție, acesta a devenit recalcitrant.

”În urma celor întâmplate, Lucian Rădulescu a fost sancționat cu 2.875 lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor.

În referire la imaginile apărute în spațiul public, cu privire la un eveniment înregistrat pe raza localității Păulești, județul Prahova, facem următoarele precizări:

Bărbatul din imagini, în vârstă de 45 de ani, a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de poliție, acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițiștilor, după care a părăsit locul evenimentului.

Ulterior, acesta s-a prezentat cu autoturismul la sediul Postului de Poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat, iar în urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În cauză au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.875 lei și reținându-se permisul de conducere celui în cauză”, au precizat reprezentanții IPJ Prahova.

Și conducerea PSD Prahova a reacționat după ce Lucian Rădulescu, fostul consilier al deputatului Laura Moagher a amenințat un agent de poliție.

”În data de 16 aprilie 2019, domnul Lucian Rădulescu și-a depus demisia din organizația PSD Ploiești, din cauza unor informații apărute în presă referitoare la persoana sa. Așadar, este eronată orice alăturare, în acest moment, a numelui Lucian Rădulescu de organizația locală sau de cea județeană a Partidului Social Democrat. Președintele PSD Prahova, domnul Bogdan Toader, își exprimă pe această cale dezaprobarea față de orice atitudine similară celei avute de domnul Lucian Rădulescu la controlul din trafic efectuat de polițiști, pe raza comunei Păulești.

Folosirea unor însemne sau a unor documente oficiale, indiferent de instituția care le-a emis, în scopul de intimidare a reprezentanților Poliției Rutiere sau a altor organe ale statului, este o faptă reprobabilă și persoana care apelează la astfel de fapte trebuie să răspundă în fața legii”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de PSD Prahova.