Slujba de sfințire a Bisericii ”Sfânta Vineri”, oficiată de Patriarhul Daniel

Slujba de sfințire a Bisericii ”Sfânta Vineri”, oficiată de Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a oficiat, duminică, alături de un mare sobor de preoți, slujba de sfințire a Bisericii ”Sfânta Vineri” din Ploiești

Drept urmare, credincioșii au fost prezenți într-un număr mare să participe la oficierea slujbei, cunoscut fiind și faptul că, la sfințirea unei biserici, orice persaoană poate să intre și să se închine în Sfântul Altar.

Clădirea Bisericii ”Sfânta Vineri” din Ploiești reprezintă un monument și a fost ridicată între anii 1875 - 1880, avându-l ca arhitect pe Toma N. Socolescu.

O notă suplimentară o adaugă pictura lui Gh. Tătărăscu, atât la pereți, cât și la catapeteasmă și rafinamentul procedurilor ornamentale interioare. La clădirea bisericii s-au făcut lucrări importante în perioada 1995- 2009, însă acestea nu au putut fi finalizate din lipsă de fonduri.

Drept urmare, Consiliul Județean Prahova a inițiat un proiect cu finanțare europeană în perioada 2019-2020 pentru a putea fi finalizate lucrările de restaurare ale bisericii.