Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Situația la zi în județul Prahova. Au fost raportate 27 de cazuri noi de coronavirus și alte șase decese

Situația la zi în județul Prahova. Au fost raportate 27 de cazuri noi de coronavirus și alte șase decese

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 614 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 30 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate. 

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 27 de cazuri noi de coronavirus . Din nefericire, au fost înregistrate și alte șase decese ale unor pacienți internați în spitalele din Prahova și care erau conformați COVID-19. Printre persoanele decedate se află și trei beneficiari ai căminului de bătrâni de la Izvoarele unde acum două săptămâni a fost depistat un focar de coronavirus.

 

Cel mai tânăr bolnav COVID-19 pozitiv care a decedat în ultimele 24 de ore avea 56 de ani și suferea de ciroză hepatică toxică, ascită, hemoragii digestive superioare, hidropneumotorax. Cel mai vârstic, avea 93 de ani și suferea de mai multe afecțiuni în faza terminală, potrivit unor surse medicale.

Conform DSP Prahova, în cazul focarului de la Spitalul Județean din Ploiești, numărul celor infectați a ajuns la 11 persoane. Este vorba despre un medic, patru asistente, două infirmiere și patru pacienți. Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte că ar fi infectate cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați,  în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 13 (opt sunt ventilați mecanic).

Până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 7458 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 06 iulie, au fost efectuate verificări la 63 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 166 au fost legitimate, iar 63 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și trei societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare de 29600 de lei.