Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Situația la zi în județul Prahova: Au fost raportate 14 noi cazuri de COVID-19 și alte două decese

Situația la zi în județul Prahova: Au fost raportate 14 noi cazuri de COVID-19 și alte două decese

La nivelul județului Prahova, în data de 30 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1631 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 111 persoane și au intrat alte 271. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 396 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 14 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate.

Din păcate, numărul de cazuri a crescut din nou în Prahova, iar alte două persoane și-au pierdut viața. Sunt 14 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore.  

În ceea ce privește cele două decese, potrivit unor surse din rândul autorităților locale, vorbim despre doi bărbați, unul  în vârstă de 79 ani , iar celălalt în vârstă de 63 de ani.

În prima situație, bărabatul a fost internat si confirmat pe în 25.06, iar decesul a fost înregistrat în data de 29.06. Ca și comorbidități, acesta avea AVC ischemic cu sechele, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, demență mixtă, neoplasm de prostată operat. A fost la ATI Câmpina și era din randul beneficiarilor de la centrul de bătrâni.

În ceea ce privește al doilea deces, bărbatul a fost internat direct la ATI - Județean, pe 23 iunie, confirmat pozitiv în aceeași zi. Decesul a fost  înregistrat pe data de 29 iunie. Ca și comorbidități, acesta avea AVC, diabite zaharat tip 2 și boală cardiacă ischemică dureroasă.

În prezent, în secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (opt sunt ventilați mecanic).

 

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 29 iunie, au mai fost externați zece pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP. În total, în baza Ordinului amintit mai sus, 91 de prahoveni au fost externați, dar cu obligația să respecte regulile precizate. 

 

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 29 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate șase societăți comerciale. Au fost legitimate 251 de persoane și oprite în trafic 197 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1717 persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 76 de sancțiuni, în valoare de 38.500 de lei.