Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Situația la zi în județul Prahova. Au fost confirmate alte 22 cazuri de COVID-19, iar patru persoane au murit

Situația la zi în județul Prahova. Au fost confirmate alte 22 cazuri de COVID-19, iar patru persoane au murit

În Prahova au decedat, în ultimele 24 de ore, patru persoane infectate cu coronavirus. Din nou, numărul cazurilor confirmate a crescut față de ziua precedentă. Și la nivel  național au fost raportate aproape 400 de cazuri noi. 

Din nefericire, trei femei, de 67 de ani, 70 de ani și 84 de ani, și un bărbat de 84 de ani au decedat, în ultimele 24 de ore, în Prahova, din cauza COVID-19.

Toți aveau și alte probleme medicale.

 

Femeia de 70 de ani era internată din data de 9 mai și este pacienta care a stat cel mai mult la Terapie Intensivă. Ultimele teste la coronavirus au ieșit negative, însă virusul i-a agravat starea ireversibil și a accelerat decesul.

Femeia avea diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică și boala pulmonară obstructivă cronică.

Numărul cazurilor noi de infectare a crescut din nou, de la 547, ieri, la 569.

Comunicatul Prefecturii Prahova:

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirusdintre care 21 au decedat, iar 126 au fost declarate vindecate și externate. 

Totodată, la cerere, au mai fost externați cinci pacienți.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 13 pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 04 iulie, au fost efectuate verificări la 987 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 647 au fost legitimate, iar 453 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 105 societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancțiuni, în valoare de 27800 de lei.
De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală în baza Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA