SAJ Prahova face cu greu față numărului mare de intervenții. S-a dublat numărul apelurilor la 112

SAJ Prahova face cu greu față numărului mare de intervenții. S-a dublat numărul apelurilor la 112

 Serviciul de Ambulanță din Prahova face cu greu față numărului mare de solicitari din această perioadă. Printre cele mai întâlnite afecțiuni pentru care prahovenii cer ajutorul cadrelor medicale de pe ambulanțe sunt cele legate de COVID.

Din a doua parte a lunii septembrie, Serviciul Județean de Ambulanță Prahova raportează, aproape zilnic, peste 600 de intervenții, în condițiile în care, acum exact o lună, în fiecare zi, echipajele răspundeau la aproximativ 350 de solicitări.

Raportările publicate de SAJ Prahova arată o creștere alarmantă a numărului de intervenții, pe zi, în numai câteva săptămâni. La 1 septembrie, de exemplu, au răspuns la 353 de solicitări, pe 2 septembrie – la 354, pe 3 septembrie – 346, pe 4 septembrie – 336, pe 5 septembrie – 332, pe 6 septembrie – 366 și tot așa.

Cifra a început să crească la aproximativ 400 de intervenții zilnic, la jumătatea lunii trecute, iar spre final ajunsese la peste 600.

În ultimele zile, tendința s-a menținut. Conform acelorași raportări, de la începutul lunii octombrie, echipajele au răspuns, într-o singură zi, și la aproape 700 de solicitări.

1 octombrie – 637

2 octombrie – 453

3 octombrie – 558

4 octombrie – 689

5 octombrie – 539

6 octombrie – 573

”Răspundem foarte greu la solicitări. Dacă luna trecută aveam aproape 300 de solicitări, gândiți-vă că acum am avut zile în care a numărul acestora a sărit de 700 de solicitări în 24 ore. Dintre acestea, aproximativ 300 sunt pacienți cu stări febrile, la care se conirmă infecția cu coronavirus”, a precizat Mădălin Ipatie, managerul  SAJ Prahova.

”Ca să facem față la solicitări, am decis să renunțăm la concediile de odihnă. În momentul de față, maxim 15% din personal este în concediu medical, însă nimeni nu are mai mult de 5 zile. În cazul în care vreun cadru medical se îmbolnăvește, apelăm la personalul medical aflat în concendiu”, a conchis Mădălin Ipatie, manager Serviciu de Ambulanță Prahova.